Blog

Vesti
08 septembar 2015

Rok spektaklom u Rakovici završeno „Rakovičko leto“

Velikim besplatnim koncertom grupe „Riblja čorba“ na platou fabrike „IMR“ u Rakovici završena je manifestacija „Rakovičko leto“, saopšteno je iz te gradske opštine.

„Riblja čorba“ za kraj manifestacije „Rakovičko leto“

Veliki broj ljudi uživao je u legendarnim pesmama „Riblje čorbe““. Program su sjajnom svirkom otvorili polaznici Škole gitare „Čupavko““, dok je nakon njih publiku mladi rok muzičar Joca Zmaj.

Pre nego što je „Riblja čorba“ izašla na binu“, okupljene je pozdravio predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, koji je svima poželeo dobar provod.

On se zahvalio NIS-u na pomoći u organizaciji čitavog „Rakovičkog leta““.

Potom su na binu stupile rok legende. Spektakl je počeo pesmom „Ja ću da pevam““, ređali su se stari i novi hitovi tako da je Rakovica u tom trenutku bila rok prestonica Srbije.

Spektakl se završio veličanstvenim vatrometom i bisom, gde je „Riblja čorba““ otpevala još nekoliko poznatih pesama za kraj.

Gosti na koncertu bili su državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, gradonačelnih Beograda Siniša Mali, pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i drugi.

Besplatnim koncertom „Riblje čorbe““, zvanično je završena manifestacija „Rakovičko leto““, koje je organizovala Gradska opština Rakovica.

Manifestacija je počela u julu, a u okviru nje organizovano je dosta besplatnih kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja za građane svih uzrasta.

Tokom „Rakovičkog leta““ organizovana je „Trka patrijarha Pavla“, pokrenute su besplatne škole rukometa, tenisa i košarke za rakovičke osnovce, dok su rakovički studenti mogli besplatno da koriste teretanu koja se nalazi u Sportskom centru „Rakovica““.

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica organizovane su besplatne izložbe, dok je u Parku japansko-srpskog prijateljstva i na platou kod Mekdonaldsa na Vidikovcu sproveden projekat „Družimo se na svim jezicima sveta““, namenjen pre svega najmlađima.

Sinoćnji koncert „Riblje čorbe“ obezbedili su Gradska opština Rakovica i Naftna industrija Srbije.

Izvor: Blic