Nikola Zorić – Nidža

5. 3. 1981, Pančevo

Muzičku karijeru započeo je 1997. godine u Beogradu. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se KAZNENI PROSTOR, a činili su je: Ana Mijušković (vokal), Bojana Vukadinović (vokal), Dušan Alagić (gitara), Srđan Vesić (bas), Aleksandar Radulović (bubnjevi) i Nidža (klavijature). Grupa je samo vežbala u studiju Zozon i nije održala nijednu svirku. Posle dva – tri meseca vežbanja postava benda se promenila. Ana i Bojana odlaze a Dušan preuzima ulogu glavnog vokala. Ova postava Kaznenog prostora je imala par nastupa u Beogradu, i to u Domu omladine i SKC-u.

1998 – KAZNENI PROSTOR: Aleksandar, Nidža, Srđan, Dušan

Poslednja svirka ovog benda održana je 1999. godine u klubu St. James, u beogradskom Domu omladine. Posle toga, bend se raspao. Pored već pomernutog, Nidža je od februara 1997 godine član hora Braća Baruh. Sa tim horom je učestvovao na raznim festivalima, takmičenjima i koncertima. Obišli su Grčku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Italiju, itd. Pored ovog hora pevao je i u horu Muzičke Gimnazije Mokranjac, horu FMU kao i u horu “Krsmanović – Obilić”.

HOR BRAĆA BARUH 1999.

Nidža je došao u Riblju čorbu 7. septembra 2002. godine, na mesto Vlade Barjaktarevića. Prvi njegov muzički izlet izvan matičnog benda zabeležen je krajem 2003. godine, kada se pojavljuje na albumu grupe THE BREND “Ja da ti pevam”. Svirao je klavijature u pesmi “Avionu sklepaću ti krila”. Album je objavio PGP RTS.

THE BREND JA DA TI PEVAM (PGP RTS -2003)

Tokom leta 2006. godine Nidža zajedno sa ostalim članovima Riblje čorbe svira, peva i radi kao tonski snimatelj na albumu zvezdinih navijača – delije sever “Pesme severa”. Album je sniman u studiju “Riblja Čorba”. Sadrži 11. pesama, a izdali su ga navijači samo za svoje potrebe.

PESME SEVERA PESME NAVIJAČKE GRUPE “DELIJE SEVER” (DELIJE SEVER – 2006)

Početkom 2007. godine, zajedno sa Vickom Milatovićem, Hanom Vučićević i Draškom Jankovićem, Nidža radi na dečijem albumu “ Ekološka žurka “ beogradskog dečijeg hora “ HORISLAVCI “. Tu je uradio muziku i tekst za pesmu “ Šume “.Snima; producira i aranžira, zajedno sa Vickom i Hanom prvih pet pesama a u njima i svira klavijature.Taj album, krajem Marta 2007. godine, objavljuje One Records samo za potrebe E.P.S. – a.

HORISLAVCI EKOLOŠKA ŽURKA (ONE RECORDS – 2007)

Zatim iste godine Nidža svira klavijature na albumu ’’ RADIJSKI FESTIVAL 07 – VOL. 1 ’’ u pesmi ’’Kroz trnje do zvezda’’ za koju je Bora radio muziku i tekst a koju je odpevao Najda – pevač grupa: SMAK, GENERACIJA 5,itd …). Izdavač tog albuma je ’’ FERAS S, S MUZIKA ’’. Orijentacioni datum izlaska je kraj 2007. godine.

RADIJSKI FESTIVAL 07
VOL. 1 (FERAS S, S MUZIKA – 2007)

Krajem 2007. godine u Studiju “O” Nidža snima četrnaest instrumentala,obrada, starogradskih pesama za CD pod nazivom “Tiho Noći”.Izdavač tog projekta je Mascom records iz Beograda.

RAZNI IZVOĐAČI TIHO NOĆI (MASCOM RECORDS – 2007)

Mada je celokupan materijal snimljen još 2006 – 2007 godine, album ’’ Samo pokušavam da živim ’’, Beogradske rokerke Olivere Dragićević – Skvo, početkom 2008. objavljuje Beogradska izdavačka kuća ’’ Rock Express Records ’’. Na tom albumu Nidža svira klavijature u dve pesme : ’’ Kao kapi kiše ’’ i ’’ Dobra stara vremena ’’.

OLIVERA DRAGIĆEVIĆ – SKVO
SAMO POKUŠAVAM DA ŽIVIM (ROCK EXPRESS RECORDS – 2008)