Jovan Jeftić – Joca Zmaj

7. 3. 1992, Novi Sad

Muzičku karijeru započeo je u Novom Sadu 2005. godine, u grupi „HIGHWAY“ koju su činili: Dejan Ilić (klavijature), Nebojša Kerac ( gitara), Milanko Milinković (bubanj), Aleksandar Beljanski (bas) i Jovan Jeftić (vokal). Grupa je svirala po diskotekama i klubovima u Novom Sadu i po moto skupovima u obližnjim mestima. Svoju prvu svirku imali su na moto skupu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Početkom 2006. godine u studiju Ognjena Cvekića u Zrenjaninu snimaju dve pesme: „Da li znaš“ i „Ni dana više“. Tu počinje njihova velika turneja po raznim festivalima. Sa pesmom „Da li znaš“ na Zrenjaninskom festivalu „Sunflower Festival“ 2007. godine osvajaju prvo mesto. Iste godine u Crvenki na „C.M.O.K. Festivalu“ Joca dobija nagradu „Najbolji vokal“.

HIGHWAY – 2006.

Na velikom projektu grada Novog Sada, 2007. godine – „Neki noviji klinci i … “ grupa „HIGHWAY“ snima obradu pesme Đorđa Balaševića: “ Neki novi klinci“. Inače svi mladi izvođači na tom CD – u su obradili po neku Đoletovu pesmu. Sav prihod od prodaje ovog CD – a išao je za SOS Dečje selo „Dr Milorad Pavlović“.

NEKI NOVIJI KLINCI I …
(PGP RTS – 2007)

Sredinom 2008. godine na festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj Banji sa pesmom „Ni dana više“ grupa „HIGHWAY“ osvaja treće mesto. Posle tog nastupa Joca napušta grupu i kreće sa svojom solo karijerom. Odlazi u Zrenjanin i u već poznatom studiju Ognjena Cvekića snima četiri pesme: „Zauvek“, „Sad dobro znam“, „Poslednji“ i „Svejedno“. Krajem te godine Joca se ponovo pojavljuje, ovog puta kao solo pevač, na Zrenjaninskom „Sunflower Festivalu“ sa pesmom „Zauvek“. Sredinom 2009. godine na festivalu „Stari grad“ nastupa sa pesmom „Poslednji“ i osvaja predposlednje mesto. Tu se upoznaje sa menadžerom Ganetom Pecikozom i dogovara o budućoj saradnji i snimanju albuma. Sredinom juna 2010. godine, na Radio S – Radiskom Festivalu, Joca nastupa sa pesmom „Svejedno“ a zatim se okreće ozbiljnom radu na novom albumu. Kao specijalne goste na tom albumu Gane dovodi Boru Đorđevića i Džimdžera Božinovića. Bora je pevao u pesmi „Laž“ a za pesmu „Naočare“ je napisao tekst. Džindžer je svirao solo gitaru u pesmi „Naočare“. Sve ostalo su snimali: Zoran Šerbedžija, Dario Trobok, Neno Jeleč, Aleksandar Banjac i Damir Arslanagić. Album 2012. godine objavljuje City Records.

ČIKA JOCA I ZMAJEVI
BEZ OBZIRA NA SVE !
(CITY RECORDS – 2012)

Sredinom marta 2013. Čika Joca i Zmajevi nastupaju kao predgrupa Ribljoj čorbi u Beogradskoj Kombank Areni. Posle tog nastupa Joca je išao sam sa akustičnom gitarom kao predgrupa na mnogim Čorbinim koncertima a tokom vremena počeo je da kao gost peva i prateći vokal da bi 29 Juna 2017. godine na koncertu u Zajčaru dobio status stalnog Čorbinog člana. Prvi Jocin muzički izlet van matičnog benda beležimo iste te 2017. godine na albumu „Bajkerska zona“, Vickove grupe „Crna barbika“. Tu je Joca zajedno sa Bojanom Andrijašević pevao prateće vokale u svim pesmama. Album je objavila izdavačka kuća FIDBOX.

CRNA BARBIKA
BAJKERSKA ZONA
(FIDBOX – 2017)

Sredinom 2018. godine Vicku izlazi prva knjiga poezije pod nazivom „4 Toma“ koja obuhvata njegov opus pesama od 1986. pa do 2018. godine. Uz knjigu kao bonus išlo je CD izdanje, četiri Vickove nove pesme koje nisu nigde objavljene. Na tom mini CD albumu Vicko je svirao bubnjeve, bas, bio koaranžer, producirao i odpevao glavne vokale za sve četiri pesme. Takođe je pisao muziku i tekstove za sve pesme osim pesme „Show Business King“ gde je muziku radio zajedno sa Džindžerom. Gitare je svirao Vidoja Božinović Džindžer a klavijature Nikola Zorić. Prateće su pevali Hana Vučićević i Jovan Jeftić – Joca Zmaj. Knjigu i mini album „4 Toma“ objavljuju R’N’R RECORDS i FIDBOX 2018. godine.

MIROSLAV MILATOVIĆ VICKO
4 TOMA
(R’N’R RECORDS, FIDBOX – 2018)