Ivan Stanković – Ivke

24. 1. 1989, Beograd

Muzičku karijeru započeo je u Beogradu 2009. godine, kao bas gitarista grupe „LEONARDO“ koju su tada činili: Ivan D. Milčić (gitara), Milan Milčić ( klavijature), Vladimir Ćopić (bubanj) i Ivke (bas gitara). U periodu od 2009. do 2010. godine, ta postava je, uglavnom, svirala po Beogradskim klubovima.

LEONARDO – KLUB DANGUBA 2010.

Početkom 2011. godine dolazi do promene u bendu i Ivke napusta grupu i mesto bas gitariste. Aprila meseca 2011. godine počinje da radi kao tehničar u grupi Riblja čorba, sa zadatkom pripreme instrumenata pre koncerta i tehnickih intervencija tokom svirke. U Januaru 2012 godine sa Nenadom Radetićem (gitara) i Borisom Grahovcem (bubnjevi), počinje saradnju, gde postavljaju temelje za autorski bend kojem se na proleće iste godine priključuje Željko Jovanović (vokal) i zajedno formiraju „ORVEL 69“, heavy – rock grupu.

ORVEL 69 – 2018.

Nakon određenog vremena po osnivanju, bend je nastupao u Beogradu, u prostorima poput klubova: „Danguba“, „Fest“,“Kuglaš“ i „Dom Omladine“. U tom periodu na repertoru za svirku imali su rock standardi i autorske pesme.
Na Šumadija Festu u Kragujevcu, prvi put nastupaju sa autorskim materijalom.

ORVEL 69 – KRAGUJEVAC 2018.

Januara 2018 godine, izbacuju mini EP u digitalnoj formi na YOUTUBE – u sa četiri pesme „Napušten grad“, „Godine“, „Bleda senka“ i „Nulti čas“ – obradu Rok Mašine. Taj materijal je sniman u Studiju „Revenge“ u Beogradu. Iste godine Ivke je svirao bas na projektu „New – Old“ za dve pesme: „Još ću da luta“ i „Kiše padaju“. Ovaj projekat je objavljen na YOUTUBE – u. . 26 juna 2021. godine, pošto je već menjao Mišu na nekim svirkama, dolazi na Mišino mesto i postaje bas gitarista Riblje Čorbe. Tog datuma svira svoju prvu svirku sa Čorbom u Kragujevcu na Arsenal festu. 2022. godine sa grupom „ORVEL 69“ izdaje prvi studijski album, pod nazivom „Pepeo i Prah“ na kome se nalazi 11 pesama. Album je sniman u Beogradu u studiju „Revenge“ a izdavač je „RF Acoustic“.

ORVEL 69
PEPEO I PRAH
(RF ACOUSTIC – 2022)