Blog

Vesti
20 avgust 2015

Fantastična „Riblja Čorba“ rasterala kišu i oblake

Festival piva konačno je počeo u srpskoj prestonici, ali i pored kišovitog vremena, desetak hiljada ljudi je uživalo na ovom događaju
Dugoočekovani ovogodišnji “Bir fest” počeo je na beogradskom Ušću, pred oko 10.000 ljudi. Vreme je bilo kišovito, čak je i sevalo i grmelo, ali je atmosfera na otvaranju 13. po redu pivskog festivala bila više nego odlična.

Prvog dana “Bir Festa” održan je i koncert “Riblje Čorbe“, koji je počeo u planiranom terminu. Uprkos lošim vremenskim uslovima, koncert je bio sjajan, a publika je oduševljeno pevala sve Čorbine hitove.

Kišobrani, mokra odeća i blato nisu smetali posetiocima da raspoloženo pevaju sa frontmenom grupe Borom Đorđevićem, koji je otvorio nastup nešto sporijim blokom, pa su se ređali hitovi “Ja ću da pevam”, “Ja ratujem sam”, “Radiću šta god hoću”. Neki su skinuli majice, neki su se sklonili ispod okolnih štandova, a čaša piva u ruci bila je obavezna.

– Jel vam smeta kiša? Munje prave svetlosne efekte, uostalom, to je samo jedna letnja kiša – obratio se Bora publici.

Foto: Telegraf
Inače, pre “Čorbe”, nastupio je hrvatski muzičar Neno Belan, koji je dobro zabavio publiku. Na repertoaru se našla i čuvena pesma “Sunčan dan”, iako joj vreme baš i nije išlo u prilog, jer je u tom momentu bilo više pokislih nego “osunčanih”.

Zaljubljenima se obratio uz pesmu “Ludo zaljubljen”, a iako prostor ispred bine nije bio dupke popunjen, Neno je s prisutnima napravio dobru priču.

Foto: Telegraf

“Riblja Čorba” je svakako napunila prostor ispred bine, pa je bilo malo teže probiti se do prvih redova.

– Dobro veče, Beograde, dobro veče, svete. Da li vam smeta ova kiša? – rekao je Bora i potom zapevao hit “Napolju”.

U jednom momentu je najavio novi album, rečima da će se na njemu takođe naći jedna balada, a potom je odrecitovao nekoliko stihova iste i dobro nasmejao publiku. Naravno, u pitanju je bila parodija na trenutno stanje u državi.

Foto: Telegraf

Bora je zatim zapevao hit “Jedino moje”, a publika je uživala po kišovitom vremenu. Naizgled je delovalo romantično, dok su parovi ispod kišobrana pevušili dobro poznate balade, pa se činilo da kiša više nikome i ne smeta, iako je padala sve intenzivnije.

Printskrin: TV Pink2

Numeru “Poslednja pesma o tebi” pevalo je desetak hiljada ljudi, koliko je prisustvovalo prvoj večeri “Bir Festa”. Potom je usledila i “Zelena trava doma mog”, a na Ušću je baš bilo veselo.

Printskrin: TV Pink2

Popularni pevač, koji je nosio majicu sa “marihuana” printom, podržao je još jedanput lekalizaciju, odnosno korišćenje kanabisa u medicinske svrhe.

Beogradu se zahvalio, napomenuvši kako sada “peva ceo region”, zbog čega su usledile ovacije.

Foto: Telegraf

Čuli su se potom hitovi “Kako je lepo biti glup” i “Amsterdam”, a evo kako je to izgledalo:

Čuveni bend oduševio je pokislu publiku i pesmom “Kada padne noć”, a dirljivi momenat bio je kada je pesmu “Pogledaj dom svoj anđele” Bora posvetio Arsenu Dediću, koji je preminuo u 78-oj godini.– Nadam se da čuješ, Arsene – rekao je roker i izveo ovu neprevaziđenu numeru.Naravno, nije izostala ni numera “Kad sam bio mlad”, a za kraj, bend je izveo pesmu “Lutka sa naslovne strane”, koja se orila Ušćem.
Foto: TelegrafPrvi dan festivala prošao je bez incidenata i obeležio ga je rokerski momenat, a posle “Čorbe” publika je uživala u muzici di-džeja Rodžera Sančeza i “Chill out” delu.

(Telegraf.rs)