Blog

Vesti
16 oktobar 2015

Riblja čorba“ priredila spektakl za pamćenje

Izuzetno raspoloženi Bora i ekipa su oduševili fanove raznih generacija u hali „Jezero“

Završen je peti “Šumadija Fest” u Kragujevcu, koji je ove godine po prvi put održan u hali “Jezero”, a druge večeri u centru pažnje bio je spektakularan nastup “Riblje čorbe“.

Bora, Miša, Vicko, Džindžer i Nikola nisu dugo bili u “srCu Šumadije”, pa ih se publika poprilično uželela. Bend je, odmah na početku, priredio, kao što to redovno čini, set eksplozivnih pesama (“Ja ću da pevam”, “Ja ratujem sam”, “Tu nema Boga, nema pravde”…), za one koji su kišnu noć proveli van hale odsvirana je “Napolju“…

Pozabavio se veoma raspoloženi Bora, kao što to obično čini u poslednje vreme, “problemom poljoprivrede” u ravničarskim i brdskim krajevima (“Zelena trava doma mog”, “Lelek Serba”), otkrio zašto ne možemo u EU (“Volim, volim, volim žene”)…

Ono na šta fanovi Čorbe nisu navikli na koncertima, pa je, samim tim, bilo prijatno iznenađenje, to je izdvajanje, kako Bora voli da se našali, kršnog čika Joce Zmaja – pitomog Novosađanina koji peva prateće vokale.

Foto: Riblja čorba

Ovoga puta, dok se bend malo odmarao, Joca je sam izveo jednu pesmu, i ne samo da je to pozitivno prihvaćeno, već se začulo čak i skandiranje upućeno njemu. Sasvim zasluženo.

Uobičajenu porciju hitova bend okončao je standardnim bisom – “Kad sam bio mlad”, “Ostani đubre do kraja” i, naravno, “Lutka sa naslovne strane” koju je, umesto grupe, otpevala horski publika.

Foto: Telegraf

(Milan Ćunković) – Telegraf