Blog

Vesti
25 januar 2016

Bora Čorba konačno otkrio ko je prava „Lutka s naslovne strane

– Kriv sam k’o sam đavo za njeno pogrešno ubeđenje – napisao je u svojoj knjizi frontmen „Riblje čorbe“

Pesma “Lutka sa naslovne strane” je jedna od najpopularnijih u karijeri čuvenog rok benda “Riblja čorba“, međutim, i dan danas se polemiše oko toga ko je zapravo dama kojoj je ovaj kultni hit posvećen.

Reči pesme su u to vreme bile pravi šok, ali je “Lutka sa naslovne strane” uspela da se vine u nebesa.  Mnoge su se pronalazile u tekstu, mislile da su baš one “lutka”, ali, Bora Čorba je u svojoj knjizi “Šta je pesnik hteo da kaže” odgonetnuo o kojoj se dami radi.

INTERVJU, BILJANA NEVAJDA: Žena kojoj je Bora Čorba posvetio pesmu “Ostani đubre do kraja” (FOTO)

Od ubeđivanja javnosti da je baš ona ta “lutka”, nije odustajala Latinka – Meri Cakić, međutim, evo kako je frontmen “Riblje čorbe” obrazložio to u svojoj knjizi:

– Nijedan odgovor nije tačan, a Meri pogotovo nije bila lutka. Radi se o više ličnosti spojenih u jednu i čije su životne priče slične. Reći ću samo toliko da je jedna od njih u Italiji snimala “soft – kor” filmove, dok se u zemlji predstavljala kao ozbiljna glumica; druga je gola svirala violinu na stolu za kojim je sedelo veselo društvo… Mnogo je takvih priča, a mnoge su se i prepoznale.

Foto: Telegraf

U to vreme bile su popularne “Lokice”, a Bora je odlučio da isprati trend, pa napravi anti-baletsku grupu “Ribetine”.

– Izabrali smo četiri egzemplara iz “Šumatovca”. Tu su bili: Meri Cakić, koja je pristala da se pojavi u providnom negližeu, Travolta, moler iz Borče koji je bio ubeđen da je veliki plesač i još dvoje. Niko od njih nije imao pojma sa đuskanjem. Dok smo svirali “Lutku”, pustio sam da kao fol igraju na bini, a oni su zadatak shvatili više nego ozbiljno, na opšte zadovoljstvo prepunog stadiona.

Foto: Telegraf

– Još kad su novine objavile slike razgolićene Meri i ostalih ribetina, ona je stvarno umislila da je baš ona “lutka”. Kriv sam k’o sam đavo za njeno pogrešno ubeđenje. Kad smo snimali šou za TV Beograd (ceo album “Mrtva priroda, plus “Lutka sa naslovne strane”), pustio sam Meri da igra sa jednim čičom. Sada više niko nije mogao da je ubedi da ona nije inspiracija za ovaj veliki hit – napisao je Bora Đorđević.

(Telegraf.rs)