Blog

Vesti
23 decembar 2018

AUSTRALIJSKA TURNEJA „RIBLjE ČORBE“: Sale krcate od Brizbejna do Perta

Naša poznata grupa „Riblja čorba“ završila uspešnu australijsku turneju na kojoj je odsvirala četiri koncerta

LEGENDARNA „Riblja čorba“, koja ove godine obeležava četiri decenije postojanja, sjajnim koncertima u petak u Melburnu i dan kasnije u Pertu završila je australijsku turneju, na kojoj je, prethodno, nastupila 9. novembra u Brizbejnu, pa sledeće večeri u Sidneju. Bora, Miša, Vicko, Džindžer, Nikola i Joca Zmaj su, prema opštoj oceni, pokazali da su u jednako dobroj formi kao 2015, kada su imali prethodnu seriju nastupa u Australiji.

Sale su u sva četiri grada bile krcate. U Melburnu i Sidneju – po 1.100 obožavalaca, u Brizbejnu i Pertu po 600. Fanovi svih generacija su ponovo „pocepali grla“ pevajući „Đubre“, „Lutku“, „Anđela“ i ostale vanvremenske hitove, kao i nekoliko pesama koje će se naći na novom albumu „Da tebe nije“, ali su već imali priliku da ih nauče zahvaljujući internetu.

– Svuda su bile gromoglasne ovacije. U Melburnu smo specijalno odsvirali neke pesme poput „Draga, ne budi peder“, „Rekla je“, „Zelena trava doma mog“… Završnica turneje u Pertu je bila za pamćenje – zajednički, za „Novosti“, šalju utiske članovi grupe, koji su tokom celokupnog boravka u Australiji odisali zadovoljstvom.

Kako kaže Bora, njihovi menadžeri Milica i Milan, vrhunski profesionalci, sve su učinili da turneja prođe kako treba i da se srpskim rokerima što više ugodi. Uživalo se u svemu, pa i u raznovrsnoj hrani – u japanskom restoranu, ribljim specijalitetima, kod srpskih domaćina…

MIŠA AMADEUS REDOVAN U AUSTRALIJI
ODLAZAK u Australiju je, u poslednje vreme, kao „dobar dan“ binskom tehničaru benda Milošu Đuriću. Popularni Miša Amadeus je skoro putovao na najudaljeniji kontinent i sa „Van Gogom“, Zdravkom Čolićem… Maltene, odomaćio se među „kengurima“. Ovoga puta, u ekspediciji je imao pomoć mlađeg kolege Ivana Stankovića.

– Milica i Milan su nas, između jela, puštali i da sviramo – u svom stilu je javio „Novostima“ Bora.

Trudio se Đorđević u Australiji da dobar zalogaj „amortizuje“ fizičkom aktivnošću, međutim, u jednom trenutku je pošteno priznao:

– Šetao sam osam kilometara i nisam smršao…

Ostaće legendarnom rokeru u sećanju i to što je, po dolasku u Australiju, spavao u hotelu „Skajtauer“, koji je najviša zgrada u Brizbejnu. Nije propustio priliku, naravno, da se slika pored Sidnejske opere, a kad je stigao u Melburn, i bacio pogled sa 14. sprata hotela u kom su odseli, samo je konstatovao:

– Melburn na vodi.

„Čorbaši“ neće odložiti pasoše po povratku iz Australije. Već 30. novembra i 1. decembra čekaju ih dva koncerta u Minhenu.

 

Foto Nino Photography

Foto Nino Photography

PUNA PODRŠKA „LEVIJATANU“

KORISTI Bora svaku priliku da javno pruži podršku udruženju za zaštitu životinja „Levijatan“, a u petak, na koncertu u Melburnu, to je učinio na poseban način, zamolivši publiku da ih glasno pozdravi. Obožavaoci su poslušali Boru i horski odreagovali na njegovo „tri, četiri“. I tako – tri puta.

Pogledajte još neke slike koje Bora specijalno za „Novosti“ , poslao iz Australije:
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
M. Ćunković – Večernje Novosti