BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA

Na albumu "Zajedno smo piškili u pesku" grupe POSLEDNJA IGRA LEPTIRA, Bora je napisao tekst za naslovnu numeru. Album je objavio PGP RTB, 8. decembra 1987. godine.


POSLEDNJA IGRA LEPTIRA
ZAJEDNO SMO PIŠKILI U PESKU (PGP RTB -1987)

Pod nazivom "Bora Đorđević priča gluposti", slovenački Helidon objavio je na audio-kaseti snimak Borine književne večeri održane u Klubu studenata tehnike u Beogradu. Kaseta je objavljena maja 1988. godine, a reizdanje na CD-u 1997. godine.


BORA ĐORĐEVIĆ
PRIČA GLUPOSTI (HELIDON -1988)

Na prvom albumu grupe LEGENDE "Dođi druže", Bora je napisao muziku i tekst za dve pesme ("Skid'o sam joj zvezde s neba" i "Pobratime pobro meni nije dobro") i tekstove za još pet pesama: "Zašto si me ostavila", "Mnogo toga vucaram za sobom", "U kostima osećam promene", "Balada o penzioneru" i "Dođi druže". Pored toga, pevao je prateće vokale i dao naziv grupi. Album je izdao PGP RTB, 11. maja 1988. godine.


LEGENDE
DOĐI DRUŽE (PGP RTB -1988)

Na albumu grupe REZERVNI TOČAK "Zvižduk sa ulice", Bora je pisao tekstove za dve pesme - "Ko zna da li si noćas sama" i "Ko te ne zna". Album je objavio Diskoton.


REZERVNI TOČAK
ZVIŽDUK SA ULICE (DISKOTON -1988)

Na albumu DENIS & DENIS "Budi tu" radio je tekst za pesmu "Inspiracija", na muziku Doraa Tolje. Album je objavio Jugoton.


DENIS & DENIS
BUDI TU (JUGOTON -1988)

Iste godine, na albumu "Spavaćeš sam" Snežane Mišković - Viktorije pisao je tekstove za tri pesme - "Sami", "Što si drugu ljubio" (zajedno sa Z. Stipišićem, poznatijem kao Giboni) i "Daj, ne pitaj". Album je izdao PGP RTB, 11. maja 1988. godine.


VIKTORIJA
SPAVAĆEŠ SAM (PGP RTB -1988)

Krajem godine, Bora se pojavljuje u rok-operi Vladimira Milačića "Kreatori i kreature", gde peva Milačićevu pesmu "Datum-pečat". Album je objavio PGP RTB.


KREATORI I KREATURE
ROK OPERA (PGP RTB -1988)

Početkom 1989. godine, Bora je gostovao na albumu Arsena Dedića i Zorana Predina "Svjedoci priče". Zajedno sa Arsenom i Zoranom pevao je u pesmi "Domovina". Taj album objavio je Diskoton.


ARSEN DEDIĆ I ZORAN PREDIN
SVJEDOCI PRIČE (DISKOTON -1989)

BORA 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba