VLADIMIR BARJAKTAREVIĆ - VLADA


22. 5. 1961, Beograd

Muzičku karijeru započeo je u Beogradu 1978. godine sa grupom ŽIZON. Grupu su činili: Živko Odabašić (bubnjevi) i Zoran Odabašić (vokal i bas), osnivači grupe, zatim Dragan (gitara) i Vlada (klavijature). Ova grupa je uglavnom svirala po mesnim zajednicama Čukarica i Banovo Brdo. Posle dve godine rada, Vlada je otišao u vojsku i grupa se raspala. Kada se vratio iz vojske, 1981. godine, počeo je da radi sa grupom ETEN, u kojoj su svirali: Vule (bas), Savo (gitara i vokal), Miša (bubnjevi ) i Vlada (klavijature). U studiju 13 Radio Beograda, grupe je napravila demo-snimke za dve pesme. Svoju jedinu svirku imali su na Brucošijadi u Beogradu, pored raznih drugih izvođača. Ubrzo potom, grupa se raspala, a Vlada je počeo da se bavi studijskim radom u studiju Andre i Gospe (A & G) i studiju Ratka Ostojića (Akvarius). Svoj prvi projekat, album "Uz rijeku" riječke grupe FIT, radio je 1988. godine. Na tom albumu Vlada je bio snimatelj, a producent je bio Milan Mladenović (EKV). Taj album objavio je PGP RTB.


FIT
UZ RIJEKU (PGP RTB -1988)

Sledeće, 1989. godine, radio je celu turneju, oko šezdeset koncerata, grupi OKTOBAR 1864, kao ton-majstor na ozvučenju. Iste godine snimao je i producirao prvi album beogradske grupe KARIZMA, koji se zvao "Vreme je za nas". Album je objavio PGP RTB 1989. godine.


KARIZMA
VREME JE ZA NAS (PGP RTB -1989)

Sledaće, 1990. godine, radio je na projektu koji je nosio radni naziv DELTA PROJECT. Vlada je učestvovao kao snimatelj na prvom delu CD-a.


DELTA PROJECT
DEMO TAPES '90 (BOOTLEG -1990)

Postava grupe VAN GOGH, u kojoj je još uvek bio bubnjar Srba Radivojević, snimila je prvo pilot-singl "Gubiš me"/"Tvojim imenom" a zatim i drugi zvanični album "Svet je moj". I na singlu i na albumu Vlada je bio snimatelj i producent.

VAN GOGH
GUBIŠ ME TVOJIM IMENOM (PGP RTB -1990)
VAN GOGH
SVET JE MOJ (PGP RTB -1991)

Zatim Srba odlazi i svira sa Giletom (EL. ORGAZAM) na njegovom solo-albumu. Godine 1991, Vlada je postao član grupe VAN GOGH. Ta, takozvana "obnovljena" postava izgledala je ovako: Zvonko Đukić - Đule (gitara i vokal), Aleksandar Barać - Aca (bas), Vladan Cvetković (bubnjevi) i Vlada (klavijature).


VAN GOGH 1991: Đule, Vlada, Aca, Vladan

Tokom 1991. godine, ova postava svirala je turneju po Srbiji. Na drugom albumu grupe KARIZMA, koji se zvao "U snovima", Vlada je opet radio kao snimatelj i producent. Album je objavio PGP RTB.


KARIZMA
U SNOVIMA (PGP RTB -1991)

Slede}e godine, na albumu "S one strane duge", Vlada je svirao u pesmi grupe VAN GOGH "Strast", a potpisan je i kao producent. Album je objavljen u koprodukciji Zenith Media Studio I Marcon AG.


S ONE STRANE DUGE
(ZENITH MEDIA STUDIO I MARCON AG. -1992)

VLADA 1, 2, 3,


BORA, MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba