BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA

Iste godine, na albumu "Brigadirska pesma" grupa SUNCOKRET je učestvovala sa dve pesme: "Ovog leta jedna četa" i "Balada o lepoj Rosi", za koje je Bora radio muziku i tekstove. Taj album objavio je PGP RTB.


BRIGADIRSKA PESMA
(PGP RTB -1977)

Na albumu Zdravka Čolića "Ako priđeš bliže" Bora Đorđević pojavljuje se kao tekstopisac u pesmi "Produži dalje", na muziku Kornelija Kovača. Taj album objavio je Jugoton, 1977. godine.


ZDRAVKO ČOLIĆ
AKO PRIĐEŠ BLIŽE (JUGOTON -1977)

Sredinom 1977. godine, grupa SUNCOKRET snimila je u Ljubljani debi-album "Moje bube". Producent ploče bio je Ivo Umek, koji je svirao i klavijature. Po objavljivanju te ploče, stalni članovi benda postali su Duško Nikodijević (klavijature) i Ljubinko Milošević (bubnjevi). Na tom albumu Bora je pisao muziku i tekstove za pesme: "Moje tuge", "Vuk i krava", "Pošalji mi pismo" i "Uspavanka", a samo tekstove za pesme: “Ni sam ne znam kada", "Moje bube" i "Oglas". Album je objavila Produkcija kaset in plošč Radio Televizije Ljubljana.


SUNCOKRET
MOJE BUBE (PKP RTV LJ -1977)

Krajem 1977. godine, grupa SUNCOKRET je učestvovala na "Boom" festivalu u Novom Sadu. Na toj ploči se nalazi živa verzija pesme "Prvi sneg". Album je 1978. godine objavila zagrebačka produkcija Suzy.


BOOM '77 (SUZY -1978)

Početkom 1978. godine, na albumu "Leti eroplan" grupe NARAKORD, Bora je pisao tekst za pesmu "Kad ispijem svoje piće". Pesmu je otpevao Dragoslav Andrić. Taj album je objavio zagrebački Jugoton.


NARAKORD
LETI EROPLAN (JUGOTON -1978)

Poslednji singl sa grupom SUNCOKRET Bora je snimio 1978. godine. Na A-strani singla bila je pesma "Imam pesmu za sve ljude", a na B-strani "Čovek koga znam". Bora je radio tekst za pesmu "Čovek koga znam". Singl je 16. februara objavila PKP RTV Ljubljana. Posle tog singla, Bora - zajedno sa Biljom Krstić - odlazi u RANI MRAZ jer grupa SUNCOKRET nije htela da snimi njegovu pesmu "Lutka sa naslovne strane".


SUNCOKRET
IMAM PESMU ZA SVE LJUDE - ČOVEK KOGA ZNAM (PKP RTV LJ -1978)

Na singlu Bisere Veletanlić “Tebi treba moja snaga” radio je tekst za pesmu koja se nalazila na B strani i koja se zvala “Noćas neizbežno”. Singl je 24. aprila 1978. objavio PGP RTB.


BISERA VELETANLIĆ
TEBI TREBA MOJA SNAGA NOĆAS - NEIZBEŽNO (PGB RTB -1978) (PKP RTV LJ -1978)

Sa grupom RANI MRAZ Bora je snimio dve singl-ploče na kojima je samo pevao prateće vokale. Prvi singl zvao se "Računajte na nas"/"Strašni žulj", a objavio ga je PGP RTB 27. maja 1978. godine. Drugi singl zvao se "Oprosti mi Katrin"/"Život je more", a objavio ga je takođe PGP RTB 27. jula 1978. godine. Posle tri meseca, Bora je napustio RANI MRAZ.

RANI MRAZ
RAČUNAJTE NA NAS - STRAŠAN ŽULJ
(PGP RTB -1978)
RANI MRAZ
OPROSTI MI KATRIN - ŽIVOT JE MORE (PGP RTB -1978)


RANI MRAZ 1978: Bilja, Verica, Đole, Bora

BORA, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA


©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba