BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA

Krajem 1993. godine, Bora je gostovao na albumu "Tao" beogradske pevačice JAZZY BELL. Napisao je tekst za pesmu "Prokleta jerina" i pevao prateće vokale u pesmama "Prokleta jerina" i "Grad". Album je objavio PGP RTS, 9. decembra 1993. godine.


JAZZY BELL
TAO (PGP RTS -1993)

Početkom 1994. godine, na drugom albumu kninske grupe MINĐUŠARI "Idem do kraja", Bora je napisao tekst za pesmu "Dobar dan tugo" i pevao prateće vokale u pesmama "Nema raja" i "Dobar dan tugo". Album je objavljen u koprodukciji WIT LTD i PGP RTS.


MINĐUŠARI
IDEM DO KRAJA (WIT LTD - PGP RTS -1994)

Iste godine, Bora je sarađivao na Mandinom albumu "Životinje i ljudi". Pisao je muziku za pesme "Kuče" (zajedno sa Vladom Barjaktarevićem), "Nesrećnica", "TV dnevnik (ali dečiji)", "Zašto kuče arlauče" i "Tajson bluz", a tekstove za pesme "Beli meda", "Slonovska", "Kuče", "Bube", "Uspavanka", "Ale i bauci", "Nesrećnica", "Klizava", "Indijanci" , "TV dnevnik (ali dečiji)", "Zašto kuče arlauče" i "Tajson bluz". Album je objavio Zam.


MANDA
ŽIVOTINJE I LJUDI (ZAM -1994)

Krajem godine, na albumu "Bilja" Biljane Krstić pisao je tekst i pripevavao u pesmi "Vojno lice". Album je objavio PGP RTS.


BILJANA KRSTIĆ
BILJA (PGP RTS -1994)

Početkom 1995. godine, Bora se pojavljuje kao počasni član grupe BRAĆA SA DINARE i gostuje na njihovom albumu "Bila jednom jedna zemlja". Zajedno sa Bajom Malim Knindžom pevao je pesme "Ja ću da pevam" i "Bila jednom jedna zemlja". Album je objavio Super ton, januara 1995. godine.


BRAĆA SA DINARE
BILA JEDNOM JEDNA ZEMLJA (SUPER TON -1995)

Na albumu MEDENOG MESECA "Da se pjesma vrati", Bora je pisao tekstove za pesme "Ne veruj" i "Da se pjesma vrati", zajedno sa Zoranom Đurićem. Album je objavio PGP RTS.


MEDENI MESEC
DA SE PJESMA VRATI (PGP RTS -1995)

Iste godine, na albumu "4 1/2 … ja bih da pevam" grupe DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BAND, Bora se pojavljuje kao tekstopisac u pesmi "Ja bih da pevam". Album je objavio WIT LTD.


DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BAND
4 1/2 … JA BIH DA PEVAM (WIT LTD -1995)

Te godine, Bora je nastupio na akustičarskoj večeri sa grupom SUNCOKRET u beogradskom Domu omladine. SUNCOKRET je bio u sledećoj postavi: Gorica Popović, Snežana Jandrlić, Bilja Krstić, Duda Bezuha, Bata Sokić, Vlajko Golubović i Bora. Tom prilikom, odsvirali su nekoliko pesama iz repertoara SUNCOKRETA. Pored njih, te večeri su nastupili i VLADA I BAJKA, S VREMENA NA VREME, LUTAJUĆA SRCA, SRĐAN MARJANOVIĆ i drugi. Na albumu Cece Ražnatović "Fatalna ljubav", Bora je pisao tekst za pesmu "Šta još možeš da mi daš" na muziku O. Mandića. Album je objavljen u koprodukciji Lucky sound - PGP RTS.


CECA RAŽNATOVIĆ
FATALNA LJUBAV (LUCKY SOUND - PGP RTS -1995)


BORA
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba