BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA

Iste godine, na kompilaciji Dušana Prelevića "U redu, pobedio sam", pored tri pesme objavljene na albumu "Na oštrici brijača", Bora je radio tekst za pesmu "Mnogo toga vucaram za sobom". Ovaj CD objavio je PGP RTB.


DUŠAN PRELEVIĆ
U REDU, POBEDIO SAM (PGP RTB -1991)

Sredinom 1992. godine Bora je učestvovao na albumu "S one strane duge" gde je pisao tekst i muziku za pesmu "Decu ti neću oprostiti". Saša Lokner je programirao matricu i svirao klavijature, Vidoja Božinović -Džindžer je svirao gitare a pesmu su otpevali Bora i Dejan Cukić u duetu. Album su objavili Zenith media studio i Marcon AG.


S ONE STRANE DUGE
(ZENITH MEDIA STUDIO - MARCON AG. -1992)

Početkom 1993. godine, Bora je gostovao na prvom albumu kninske grupe MINĐUŠARI - "Armija srpska". Pevao je i pisao tekstove za dve pesme: "E, moj druže zagrebački" i "Ljetovanje". Album je objavljen u koprodukciji Fono roma - Jugo video.


MINĐUŠARI
KNIN - ARMIJA SRPSKA (FONO ROMA - JUGO VIDEO -1993)

Iste godine, Bora je gostovao na dva albuma Vlade i Bajke. Jedan je studijski "Ja nisam ja", gde je pevao u studijskoj verziji pesme "Beograde" (izdavač PGP RTS), a drugi je "Moj Beograd - live", gde se nalaze i studijska i živa verzija pesme "Beograde" (izdanje Jugo-tona). Pored Bore, gostovali su: Dušan Prelević, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo i Dragan Nikolić.

VLADA & BAJKA
JA NISAM JA (PGP RTS -1993)
VLADA & BAJKA I SEDAM VELIČANSTVENIH
MOJ BEOGRAD - LIVE (JUGO-TON -1993)

Te godine Bora je gostovao na Bajoneovom albumu "Uprkos vremenu". Pevao je i pisao tekst za pesmu "Boli me mrak". Album je objavio PGP RTS.


BAJONE
UPRKOS VREMENU (PGP RTS -1993)

Na albumu "Košava sa Dunava" Dare Bubamare i Show benda pevao je u pesmi "Kao led, kao žar". Album je objavio PGP RTS.


DARA BUBAMARA SHOW BAND
KOŠAVA SA DUNAVA (PGP RTS -1993)

Iste godine, Bora je gostovao na albumu "Još se ništa ne zna" Baje Malog Knindže. Pevao je u pesmi "Ćuti, ćuti ujko", za koju je tekst i muziku radio Baja. Album je objavio Super ton.


BAJA MALI KNINDŽA
JOŠ SE NIŠTA NE ZNA (SUPER TON -1993)

Ubrzo posle toga, Bora je pisao muziku za pozorišnu predstavu "Tamna je noć". Uzeo je motiv iz stare ruske pesme koju je pevao Mark Bernes i napravio prepev. Bora je napisao tekst i pevao, Vlada Barjaktarević je programirao instrumente i svirao klavijature a Vidoja Božinović - Džindžer gitare. Ovaj mini-album samo za svoje potrebe objavio je UPC Vuk Karadžić Kult.


TAMNA JE NOĆ
(UPC VUK KARADŽIĆ KULT -1993)


BORA
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba