BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA

Iste godine, 24. jula, izašao je njihov zvanični singl sa pesmama "Vizija" i "Goro moja". Bora je pevao sa grupom i radio muziku i tekst za pesmu "Vizija". Singl je objavio PGP RTB.

ZAJEDNO
VIZIJA GORO MOJA (PGP RTB -1974)

Te godine grupa ZAJEDNO je pevala prateće vokale na prvom albumu beogradskog kantautora Srđana Marjanovića - "Srđan Marjanović i prijatelji". Pored grupe ZAJEDNO, gostovali su i članovi YU GRUPE - Raša Đelmaš, Bata Kostić, Žika Jelić i Dragi Jelić. Album je objavila Produkcuja gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd.


SRĐAN MARJANOVIĆ I PRIJATELJI (PGP RTB -1974)

Oktobra 1974. godine, Jugoton je objavio prvi singl grupe OPUS, na kome Borina grupa ZAJEDNO gostuje pevajući prateće vokale.


OPUS
VEČE SAM (JUGOTON -1974)

Iste godine, Bora, sa grupom ZAJEDNO i grupom S.O.S. snima singl "O, ruk ćale"/"Glavnom ulicom". Singl je 1975. godine objavio PGP RTB.


S.O.S. i ZAJEDNO
O, RUK ĆALE GLAVNOM ULICOM (PGP RTB -1975)

Krajem 1974. godine, Bora je sa grupom ZAJEDNO snimio pesmu "Moj put". Potom je napustio grupu. Početkom 1975. godine, zajedno sa Zoranom Modlijem, Bora je napravio grupu HAJDUK STANKO I JATACI. Grupu su činili: Zoran Modli (vokal), Bora Đorđević (akustična gitara i vokal), Robert Nemeček (bas), Ljuba Sedlar (gitara), Zoran Mugoša (klavijature) i Momčilo Vuković (bubnjevi). Njihov singl prvenac objavio je PGP RTB 1. aprila 1975. godine. Bora je za obe pesme pisao muziku i tekstove.


HAJDUK STANKO I JATACI
NA PUTU ZA STAMBOL ANĐELIJA ČUVAJ SE TURAKA (PGP RTB -1975)

Dvadesetog juna 1975. PGP RTB izbacuje drugi singl grupe ZAJEDNO "Sve će biti bolje"/"Bespuće" na kome je za pesmu "Sve će biti bolje", zajedno sa Đ. Petrovićem Bora radio muziku a tekst je pisao sam.ZAJEDNO
SVE ĆE BITI BOLJE / BESPUĆE (PGP RTB -1975)

Iste godine, Bora je gostovao na albumu "Veče uz radio". Sa grupom ZAJEDNO pevao je u pesmi "Veče uz radio". Svirali su Laza Ristovski i grupa S.O.S. Album je objavio PGP RTB 1. septembra 1975. godine.


VEČE UZ RADIO (PGP RTB -1975)

U jesen 1975. godine, Bora je započeo novi eksperiment sa grupom SUNCOKRET. Grupu su činili: Nenad Božić, ex - U CVETU MLADOSTI (akustična gitara i vokal), Snežana Jandrlić (vokal), Vesna Rakočević (vokal) i Bora (akustična gitara i vokal). Ta postava snimila je prvi singl "Kara Mustafa"/"Moje tuge", krajem 1975. godine za PKP RTV Ljubljana. Bora je pisao muziku i tekst za pesmu "Moje tuge".


SUNCOKRET
KARA MUSTAFA MOJE TUGE (PKP RTV LJ -1975)

Po objavljivljanju ovog singla Vesna Rakočević je prešla u grupu ZDRAVO. Pevačku liniju upotpunile su Biljana Krstić i Gorica Popović (ex - S VREMENA NA VREME), koja je u to vreme diplomirala glumu. Pored brojnih televizijskih nastupa, manjih koncerata i zajedničkih svirki, nastupali su na festivalu "Omladina '76" u Subotici i na "Beogradskom proleću '76". Polovinom 1976. godine prikljičio im se basista Bata Sokić.


SUNCOKRET 1976: Gorica, Bilja, Bora, Bata, Nenad, Snežana

BORA 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba