BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA

Iste godine, na albumu Zdravka Čolića "Čarolija", Bora je - zajedno sa Bajagom - napisao tekstove za pesme "Biti il' ne biti" i "Mnogo hvala". Album je objavio RTV BK Telecom.


ZDRAVKO ČOLIĆ
ČAROLIJA (RTV BK TELECOM -2003)

Na dečijem albumu Vicka Milatovića "Dečaci o devojčicama" Bora peva u pesmi "Ema". Album je objavio Kanal D Production.


VICKO
DEČACI O DEVOJČICAMA (KANAL D PRODUCTION -2003)

Na albumu Zorana Jankovića - Zoke Bora je pisao tekst za pesmu "Nađi ljubav i sreću" na muziku O. Bentona. Album je objavio PGP RTS.


ZORAN JANKOVIĆ ZOKA
(PGP RTS -2003)

U jesen 2003. godine, sa kolegama iz lista "Bre!", Bora je učestvovao u projektu THE BREND-a. Na prvom CD-u "Prvo pa muško", pisao je tekstove za pesme "Odakle si krele" i "Crnogorska narodna" - u kojima i peva. Na drugom CD-u "Ja da ti pevam", Bora je pevao, pisao muziku i tekst za pesmu "Šta da radim kad ne mogu". Ta dva albuma objavio je PGP RTS.

THE BREND
PRVO PA MUŠKO (PGP RTS -2003)
THE BREND
JA DA TI PEVAM (PGP RTS -2003)

Početkom 2004. godine, produkcija "Take It Or Leave It" objavila je kompilaciju grupe BALKAN, na kojoj se nalazi stvar "Novogodišnja pesma", u kojoj je pevao Bora.


BALKAN
NAJLEPŠE PESME 1982 - 2003. (TAKE IT OR LEAVE IT -2004)

Iste godine, Bora je gostovao grupi VOŽD na albumu "Raskršća". Pisao je tekst i pevao u pesmi "Odavno nisam bio mlad". Album je objavio PGP RTS.


VOŽD RASKRŠĆA
(PGP RTS -2004)

Na dečijem albumu "Deca su naše najveće blago", Bora je pisao tekst za pesmu "Pričali mi ljudi", koju je, potom, i otpevao. Zajedno sa svim izvođačima pevao je i u naslovnoj pesmi. Album je objavljen u koprodukciji Dream house i SOS kanala.


DECA SU NAŠE NAJVEĆE BLAGO
(DREAM HOUSE - SOS KANAL -2004)

Sredinom 2004. godine, Bora je uradio džingl za kladionicu "Lavovi". Okupio je standarnu ekipu: Vladu Barjaktarevića, koji programira instrumente i svira klavijature, i Džindžera koji svira gitare. Džingl se zove "Lavovi u Evropi", a objavila ga je Kladionica "Lavovi" u promotivne svrhe.


LAVOVI U EVROPI (LAVOVI -2004)

Krajem godine, DJ CRMAC objavio je album "Meksikanac". Bora je pisao tekstove za dve pesme "Zlatna ribica" i "Kad u Bosnu komzuruck". Album je objavio Euro Music. DJ. CRMAC MEKSIKANAC (EURO MUSIC -2004) Pored ove diskografije, Bora je radio i pozorišne predstave, što kao glumac, što kao statista. Napisao je i nekoliko knjiga. Ovo je spisak nekih evidentiranih stvari iz njegove pozorišne i književne karijere.


DJ. CRMAC
MEKSIKANAC (EURO MUSIC -2004)

Krajem 2005. godine, u studiju Kornelija Kovača pored ostalih izvođača Bora učestvuje u snimanju pesme "Avalski toranj" za koju je muziku radio Kornelije Kovač a tekst Ljubivoje Ršumović. Album početkom 2006. godine objavljuje PGP RTS.


AVALSKI TORANJ
(PGP RTS - 2006)

Zatim, 2006. godine pojavljuje se na albumu Familije srpskih navijača "Za naciju i reprezentaciju". Tu peva u pesmi "Ne vređaj me brate". Album objavljuje Familije srpskih navijača.


FAMILIJA SRPSKIH NAVIJAČA
ZA NACIJU I REPREZENTACIJU (FSN - 2006)

Tokom leta 2006. godine Bora zajedno sa ostalim članovima Riblje čorbe peva i producira album "Pesme severa" koji su osmislili zvezdini navijači - delije sever. Album je sniman u studiju "Riblja Čorba" a izdali su ga navijači za svoje lične potrebe.


PESME SEVERA
PESME NAVIJAČKE GRUPE "DELIJE SEVER" (DELIJE SEVER - 2006)

Sredinom 2007 godine na albumu JOE COYLE BAND -a "Champagne Life Style On Lemonade Pay" Bora gostuje u pesmi AMSTERDAM i to u dve verzije. U prvoj verziji Joe Coyle peva tekst na srpskom a u drugoj Bora peva na engleskom.Album izlazi u privatnom izdanju JOE COYLE BAND -a BL.CO. 2007 godine u Banja Luci.


JOE COYLE BAND
CHAMPAGNE LIFE STYLE ON LEMONADE PAY (BL. CO. - 2007
)

Iste godine, za Radijski festival 2007. Bora radi muziku i tekst za pesmu: “ Kroz trnje do zvezda” koju je odpevao Najda - pevač grupa: SMAK, GENERACIJA 5, itd...). Riblja Čorba je odsvirala tu pesmu i uradila aranžman. Ona se nalazi na albumu ’’Radijski festival 2007-Vol. 1’’ a izdavač tog albuma je ’’FERAS S, S MUZIKA’’. OrIjentacioni datum izlaska je kraj 2007 godine.

RADIJSKI FESTIVAL 07
VOL. 1 (FERAS S, S MUZIKA - 2007)

Mada je celokupan materijal snimljen 2006 – 2007 godine, album ’’Samo pokušavam da živim’’, Beogradske rokerke Olivere Dragićević – Skvo, početkom 2008. objavljuje Beogradska izdavačka kuća ’’Rock Express Records’’. Na tom albumu Bora je pisao tekst i pevao zajedno sa Oliverom u pesmi ’’ Samo pokušavam da živim ’’.

OLIVERA DRAGIĆEVIĆ – SKVO
SAMO POKUŠAVAM DA ŽIVIM (ROCK EXPRESS RECORDS – 2008)

BORA 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba