BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA

Početkom 1996. godine, Bora je gostovao na albumu "Prava stvar" grupe PS BABY FACE, gde je pevao u obradi pesme "Rock'n'roll za kućni savet". Album je objavio ITMM.


PS BABY FACE
PRAVA STVAR (ITMM -1996)

Iste godine, Bora je objavio samostalni album "Njihovi dani". Na albumu su svirali svi članovi Riblje čorbe. Bora je sam pisao muziku i tekstove, izuzev pesama "Beograde, Beograde" (gde je muziku radio Duško Jakšić) i "Seljačine" i "Zabela" (gde je muziku radio Vicko Milatović). Album je objavila SIM Radio Bijeljina, a kasnije ga je reizdao One records.


BORA ČORBA
NJIHOVI DANI (SIM RADIO BIJELJINA -1996)

Na albumu "Daleko je ljubav i mir" pevača RUN GO-a, Bora je pisao muziku i tekstove za pesme "Prijatelju dovedi svirače" i "Ljubav i mir", a tekstove za pesme "Majstori", "Ti me uništavaš", "Znaj", "Od đavola crnja" i "Zona sumraka". Album je objavio City records.


RUN GO
DALEKO JE LJUBAV I MIR (CITY RECORDS -1996)

Krajem 1996. godine, Manda je objavio album "S one strane duge" gde su reizdate pesme "Zašto kuče arlauče" i "Nesrećnica" (gde je Bora radio muziku i tekstove) i "Beli meda", "Slonovska", Bube" i "Uspavanka" - za koje je pisao tekstove. Album je objavljen u izdanju PGP RTS.


MANDA
S ONE STRANE DUGE (PGP RTS -1996)

Godine 1997, na albumu Radio Indeksa "Nas slušaju svi, mi ne slušamo nikoga", Bora je pevao u pesmi "Crvena ruža", koju su izveli DON SAVONI, GARDIJENS I PRIJATELJI. Album je objavio Radio Indeks.


NAS SLUŠAJU SVI,
MI NE SLUŠAMO NIKOGA (RADIO INDEKS -1997)

Početkom 1998. godine, Bora se pojavljuje na trećem albumu grupe MINĐUŠARI kao tekstopisac pesme "Mirno spavaj dušo". Album je objavio Lazarević Produktion.


MINĐUŠARI
III (LAZAREVIĆ PRODUKTION -1998)

Iste godine, Bora je gostovao na albumu "Fudbalske himne '98". Postava za tu priliku nazvana je RIBLJE PUŠENJE (ekipa Zabranjenog pušenja plus Bora). Bora je napisao dva teksta i pevao sa Neletom u dve pesme - "Pobednička himna" i "Gubitnička himna". Ovaj mini-album objavljen je u izdanju Metropolis Records.


FUDBALSKE HIMNE '98
(METROPOLIS RECORDS -1998)

Krajem godine, na Mandinom albumu "Manda", Bora je pisao muziku i tekst za pesmu "Školu su smislili odrasli" i tekst za pesmu "Dembelija". Album je objavio City records.


MANDA
MANDA (CITY RECORDS -1998)


BORA
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba