MIROSLAV MILATOVIĆ - VICKO


9. 5. 1959, Beograd

Muzičku karijeru započeo je 1976. godine u Beogradu. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se BORN, a činili su je: Željko Nikolić - kasnije član grupa ZEBRA i ROZE POZE (gitara i vokal), Vladimir Klipa (bas), Miodrag Živadinović - kasnije član VICKO BENDA (klavijature), i Vicko (bubnjevi). Grupa je u početku vežbala kod Gorana Milekića - Limuna, kultnog beogradskog bluz-gitariste, u Kumodraškoj ulici, a kasnije se prebacila u mesnu zajednicu, diskoteku "Palma" na Voždovcu, gde su i održavali igranke svakog vikenda. Pored Beograda grupa je svirala i po Vojvodini (Padina, Samoš, Starčevo). Krajem 1976, došlo je do promene članova, tako da je druga postava BORN-a izgledala ovako: Dušan Lazarević (bas), Željko Nikolić (gitara i vokal) i Vicko (bubnjevi).


BORN 1976: Laki, Vicko, Željko

Posle nekoliko meseci, početkom 1977. godine, vratio se klavijaturista Miodrag Živadinović, a novi pevač postao je Goran Milošević, kasnije član grupe GENERACIJA 5. Ta postava je uglavnom svirala rock'n'roll standarde po Vojvodini i okolini Beograda, ali se bavila i autorskim radom. Iz tog perioda postoji snimak sa probe iz diskoteke "Palma", sa pet njihovih autorskih pesama na engleskom jeziku. To bootleg izdanje zove se BORN - Demo '77.


BORN
DEMO '77 (BOOTLEG -1986)

Ubrzo se grupa raspala. Laki, Željko i Goran odlaze u grupu Raše Đelmaša ZEBRA, a Vicko se - zajedno sa Rajkom Kojićem - pridružio grupi S.O.S. U leto 1977. godine, Miroslav Aleksić - Miša (bas i vokal), Radislav Kojić - Rajko (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi) počeli su da sviraju koncerte po manjim mestima u okolini Beograda. Tada već postepeno pristupaju autorskom radu, tako da u tom periodu nastaju kosturi nekih kasnijih pesama Riblje čorbe. Posle nekih šest meseci rada, grupa S.O.S. promenila je koncepciju.


S.O.S. 1977: Miša, Vicko, Rajko

Miša je odlučio da pojača program sa dva ženska vokala. Sredinom 1977. godine, grupa je krenula u zajednički rad sa Snežanom Kepa (sestrom bubnjara grupe SMAK) i Oliverom Krpan, pod nazivom S.O.S. I SNOLI.


S.O.S. I SNOLI 1977: Olivera, Vicko, Miša, Rajko, Snežana

U tom sastavu grupa je imala veliki broj nastupa. Posle četiri meseca rada, SNOLI odlaze. Zbog večitog nedostatka frontmena, grupa je stalno tragala za muškim ili ženskim vokalom. Jedno vreme Miša je pregovarao sa Anom Merlini (ex-ZEBRA), ali pregovori nisu dali rezultata. Iz ovog perioda grupe S.O.S. ne postoji nijedan diskografski zapis.


POSLEDNJA POSTAVA GRUPE S.O.S. 1978: Rajko, Vicko, Miša

U ovakvom sastavu grupa S.O.S. je svirala sve do 15. avgusta 1978. godine, kada je oformljena RIBLJA ČORBA, u sastavu: Borisav Đorđević - Bora (vokal), Miroslav Aleksić - Miša (bas), Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi) i Radislav Kojić - Rajko (gitara). Od tog dana Vicko postaje stalni član Riblje čorbe. Prvi Vickov muzički izlet bio je 1982. godine, kada je sa Dušanom Nikolićem - Splićom oformio hevi-metal sastav RATNICI (WARRIORS). Grupu su činili: Dušan Nikolić - Splića, ex - KOTA 19 (vokal), Slobodan Svrdlan - Sloba, ex - GORDI (bas), Dragan Deletić - Delta (gitara), Zoran Konjević - Zoki (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi). Po Vickovoj zamisli, trebalo je da RATNICI načine dva demo-materijala - jedan na srpskom, a drugi na engleskom jeziku. Materijal na engleskom jeziku je urađen, a na srpskom je samo započet, jer je Vicko otišao u vojsku.


RATNICI (WARRIORS), PRVA POSTAVA, 1982:
Delta, Sloba, Splića, Vicko, Zoki

VICKO, 1, 2, 3, 4, 5


BORA, MIŠA, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba