BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA

Sa članovima poslednje postave grupe S.O.S., Bora je 15. avgusta 1978. godine napravio novu grupu RIBLJA ČORBA. Grupu su činili: Borisav Đorđević - Bora (vokal), Miroslav Aleksić - Miša (bas), Radislav Kojić - Rajko (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi). Prvi Borin muzički izlet van matičnog benda zabeležen je iste te 1978. godine, kada se na singlu Zdravka Čolića "Loš glas"/"Ne mogu biti tvoj" pojavljuje kao tekstopisac pesme "Loš glas". Singl je objavio Jugoton, 29. oktobra 1978. godine.


ZDRAVKO ČOLIĆ
LOŠ GLAS NE MOGU BITI TVOJ (JUGOTON -1978)

Krajem te 1978. godine, tačnije 9. novembra RTV Ljubljana objavljuje album grupe Žetva "Vreme žetve". Tu je Bora radio tekst za pemu "Viršle sa senfom" na muziku D. Živića.


ŽETVA
VREME ŽETVE (RTV LJUBLJANA - 1978)

Početkom 1979. godine, Bora se pojavljuje na albumu Đorđa Marjanovića "Hvala vam prijatelji", sa Tekstovima za pesme "Aerodrom" i "Samo dugme na kaputu". Taj album objavio je PGP RTB, 5. februara 1979. godine.


ĐORĐE MARJANOVIĆ
HVALA VAM PRIJATELJI (PGP RTB -1979)

Iste godine, za svoju bivšu grupu SUNCOKRET Bora je napisao tekst za singl "Noćna ptica". Taj singl objavio je PGP RTB 1. marta 1979. godine.


SUNCOKRET
DLAKAVO ČUDO - NOĆNA PTICA (PGP RTB -1979)

Zatim na albumu Nede Ukraden - Neda na muziku Kornelija Kovača pisao je tekst za pesmu "Jedino sa tobom". Album je objavila RTV Ljubljana.


NEDA UKRADEN
NEDA (RTV LJUBLJANA - 1979)

Na albumu "Mi se čudno razumemo" i singlu "Šta je to s tobom" pevača Miše Markovića, Bora se pojavljuje kao tekstopisac. Na singlu "Šta je s tobom"/"Možda mi se sve ovo učinilo", Bora je pisao tekst za A-stranu. Na albumu, radio je tekstove za pesme "Šta je to s tobom", "Čini mi se", "Pusti da te ljubim", "Umreću", "Ne, ja ne želim da pričam o tome" i "Mi se čudno razumemo". Taj album objavio je PGP RTB.


MIŠA MARKOVIĆ
ŠTA JE S TOBOM - MOŽDA MI SE SVE OVO UČINILO
(PGP RTB -1979)

MIŠA MARKOVIĆ
MI SE ČUDNO RAZUMEMO
(PGP RTB -1979)

Na singlu "Hronično sam zaljubljen u tebe"/"Neću lažna obećanja" Dragana Mijalkovskog, Bora je napisao tekst za pesmu "Hronično sam zaljubljen u tebe". Singl je objavio PGP RTB.


DRAGAN MIJALKOVSKI
HRONIČNO SAM ZALJUBLJEN U TEBE - NEĆU LAŽNA OBEĆANJA
(PGP RTB -1979)

Na albumu "Gradske pesme -Festival Beogradsko proleće '79" Bora je pisao tekst za pesmu "Rano jutro". Pesmu je otpevala i odsvirala grupa NARAKORD. Taj album objavio je PGP RTB.


GRADSKE PESME SA FESTIVALA
BEOGRADSKO PROLEĆE '79 (PGP RTB -1979)

Iste godine, na albumu Olivere Katarine "Osvetnica", Bora je radio tekstove za dve pesme - "Samo kiša, ti i ja" i "Samo ću malo snevati". Taj album objavila je Produkcija gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd.


OLIVERA KATARINA
OSVETNICA (PGP RTB -1979)

Krajem 1979. godine, Bora se pojavljuje kao tekstopisac na singlu Maje Odžaklievske "Ti si moj sledeći promašaj"/"Daljine". Taj singl objavio je PGP RTB, 18. novembra 1979. godine.


MAJA ODŽAKLIEVSKA
TI SI MOJ SLEDEĆI PROMAŠAJ - DALJINE (PGP RTB -1979)

BORA 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17


MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba