Blog

Vesti
17 avgust 2021

Spektakl Čorbe i prijatelja na Tašu u čast Miše Aleksića: Emotivan govor, a onda rokenrol žurka

– Hvala vam što ste došli večeras da pre svega proslavimo Mišin rođendan i to u njegovom duhu, kako je najviše voleo – u stihu rokenrola – rekla je Mina Aleksić, ćerka Miše Aleksića

Riblja čorba i prijatelji priredili su spektakl na stadionu „Tašmajdan“ u čast Miše Aleksića, basiste Čorbe koji je preminuo prošle godine od posledica korona virusa. Prštalo od emocija i sve je bilo u znaku legendarnog muzičara, koji je inače rođen 16. avgusta.

Prisutnima se obratila ćerka Miše Aleksića Mina, i to emotivnim govorom.

– U životu moga oca bilo je lepih trenutaka, ali i ružnih i onih teških. Bilo je dosta toga. Uostalom, rokenrol kao stil i način života ne bi bio tako divan da ne sadrži ono što danas nazivamo ludilo. Kad kažem muzika – mislim na rokenrol, a taj rokenrol je moj život. Hvala vam što ste došli večeras da pre svega proslavimo Mišin rođendan i to u njegovom duhu, kako je najviše voleo – u stihu rokenrola. Uz njegov bend Riblju čorbu, kumove, kolege i uz vas njegove najvoljenije fanove. Hoću da večeras budete dovoljno glasni, da pevamo i skačemo da nas Miša čuje. Srećan rođendan tata. Volimo te, ovo je za tebe – rekla je Mina.
Nakon ćerke Mine Aleksić, publici se obratio Bora Đorđević.

– Dobrodošli na ovaj koncert posvećen Miši Aleksiću. Na celom koncertu ćemo uglavnom večeras slušati baš njegove pesme – rekao je Bora, koji je nosio majicu sa natpisom „Miša forever“ („Miša zauvek“), kao i ostatak grupe.

A onda se krenulo sa dobro poznatim hitovima. Od „Amstedama“, koji su izveli braća Dragi i Žika Jelić, pa do ostalih, kao što su „Ostaću slobodan“, „Kada padne noć“, „Kad sam bio mlad“, „Pogledaj dom svoj anđele“,“Ostani đubre do kraja“, „Lutka sa naslovne strane“ i drugi.
Publika je uživala i reagovala na oduševljenje na svaki otpevani hit. Bora Đorđević i ekipa napravili su pravu rokenrol žurku, a ako niste bili na koncertu, pogledajte foto-galeriju, kao i snimak na početku teksta.

Izvor:telegraf.rs