Hronologija – 2001

13. januar.

Ovog puta, doček pravoslavne nove godine svirali smo u Podgorici. Trg je bio prepun, a ljudi raspoloženi za Čorbu.

140

PODGORICA, TRG, 2001.

20. april.

Iz Montreala je krenula naša kanadsko – američka turneja 2001. godine. Gradovi u kojima smo svirali u Kanadi išli su ovim redom: Montreal, Otava, Kičener, Kalgari i Edmonton.

141

ČORBA U KALGARIJU I EDMONTONU 2001.

27. april.

U Njujorku je počeo američki deo turneje. Gradovi koje smo svirali u Americi išli su ovim redom: Njujork, Čikago, Klivlend, Las Vegas, Feniks, San Hoze i Los Anđeles.

142

LAS VEGAS, NJUJORK, LOS ANĐELES I ČIKAGO (KARTA), 2001.

Avgust.

Posle letnjeg raspusta počeli smo sa stalnim probama i pripremom novog albuma. Probe smo držali svaki dan, izuzev onih dana kad smo imali svirke.

3. septembar.

Ulazimo u Studio “O” i počinjemo snimanje petnaestog studijskog albuma. Snimanje je trajalo do 25. oktobra.

27. novembar.

HI – FI Centar je objavio album „Pišanje uz vetar“. Na albumu smo imali veliki broj gostiju: Kojot iz grupe Eyesburn koji je pevao i svirao trombon u pesmi “Crno-beli svet”, Marija Mihajlović, koja je pevala prateće vokale, Dejan Cukić, koji je pevao prateće u pesmi “Srbin je lud”, Zoran Božinović (rođeni brat našeg gitariste Džindžera), koji je svirao solo-gitaru u pesmi “Zašto sam otišao bluz”, glumac Josif Tatić koji je gostovao u pesmi “Čekajući čoveka”, gudački orkestar Sveti Đorđe koji su gostovao u dve pesme: “Duša nije na prodaju” i “Čiviluk”, trubački orkestar Bobana Markovića koji je takođe gostovao u dve pesme: “Po livadi rosnoj” i “Hoću, majko, hoću”, i Željko Savić koji je pevao prateće u pesmi “Neka me ubije grom”. Album smo promovisali živom svirkom u beogradskoj diskoteci Q 33.

144
143

PROMOCIJA ALBUMA “PIŠANJE UZ VETAR” U DISKOTECI Q 33, 2001.

1. decembar.

Beogradska izdavačka kuća One Records reizdaje tri albuma Čorbe: “Labudova pesma”, “Zbogom Srbijo” i “Ostalo je ćutanje”, kao i Borin solo-album “Njihovi dani”.