Hronologija – 2020

13. januar.

Zapadnobački okrug odjekivao je, za srpsku Novu godinu, u ritmu rokenrola. Srpska nova godina proslavljena je u Apatinu koja je organizovana na trgu Nikola Tesla. Vremenski uslovi su nam dodatno otežavali stvari, obzirom da je bio veliki minus. Čak i niska temperature nije sprečila ljude da dođu i da pevaju sa nama.

SRPSKA NOVA GODINA, APATIN 2020.

30. januar.

Izdavačka kuća Fidbox i Čorba records odjavljuju živi albun iz 1981. godine pod nazivom “Beograd 1981“. Na tom CD albumu nalazi se prvi zabeleženi živi Čorbin nastup. Hala sportova 28.03.1981. godine plus dve bonus pesme iz zagrebačkog doma sportova 20.06.1981. godine, gde je bas svirao Miroslav Cvetković – Cvele, pošto je Miša bio bolestan. Ovo izdanje se najavljuje kao prvo oficijalno bootleg izdanje na prostorima bivše Jugoslavije.

22. februar.

U prodaji se pojavljuju dve kompilacije Riblje čorbe u izdanju City Recordsa. Kompilacije su sastavljene od živih i studiskih pesama koje je Čorba izdala za “City“. Prva je dupli CD koji je nazvan “The Best Of Collection“ a druga je šestostruki CD nazvan “The Platinium Collection“.

29. februar.

U prijatnom ambijentu kluba “Klubar“ u Kranju, imali smo može se reći svirku za limitiran broj ljudi. Oko 350 ljudi je bilo u klubu, a veliki broj je ostao ispred pošto je kapacitet kluba uveliko bio popunjen a karte odavno rasprodate. Pesme su se nizale, publika je pravila sjajnu atmosferu. Veče na kome smo poentirali. Usled brzog razvoja situacije sa korona virusom, svirka u Kranju je ujedno bila i poslednja svirka Riblje čorbe u toj godini.

KLUBAR – KRANJ 2020.

19. avgust.

U izdanju beogradske izdavačke kuće “Cirty Records“, u prodaji se pojavila vinil ploča albuma “Da tebe nije“. Ploča je rađena u Češkoj na 140 gramskom vinilu.

30. oktobar.

U Ateljeu 212, održana je godišnja dodela nagrada “GODUM“ za 2019. godinu, koju je organizovalo Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije. Riblja čorba je ponela titulu u kategoriji za najbolju rok grupu u 2019 – oj godini.

GODUM DODELA NAGRADA – BEOGRAD ATELJE 212

29. novembar.

U Beogradu, usled posledica korona virusa, preminu je naš brat Miroslav Miša Aleksić. Miša je bio jedan od osnivača Riblje Čorbe, sa kojom je snimio više od 20 studijskih i živih albuma i odsvirao bezbroj koncerata i turneja. Kao istaknuta ličnost u Udruženju muzičara, džeza, zabavne i rok muzike, udruženju Prava interpretatora i SOKOJU, Miša se zalagao za popularizaciju rok muzike i rokenrola kao sastavnog dela kulture. Njegovim odlaskom Čorba je jako puno izgubila. Zauvek u našim srcima!!!

MIROSLAV MIŠA ALEKSIĆ (16.08.1953 – 29.11.2020)