Hronologija – 2012

13. januar.

Doček Srpske nove godine proslavili smo na trgu, na obali Ibra, na severnoj strani Kosovske Mitrovice. Budući da smo išli seoskim putevima, kako bismo zaobišli kforove, eulekse (jednom rečju okupatore) i da smo imali otežan put, stigli smo na zakazano vreme koncerta. Bez obzira čto je vejao sneg i što je bilo hladno zbog vetra koji je duvao trg je bio krcat.

KOSOVSKA MITROVICA 2012.

30. januar.

U Domu omladine Beograda prestavili smo CD i LP izdanje živog albuma “Koncert za brigadire (Uživo – Đerdap 29. 09. 1985.) koji je održan na omladinskoj radnoj akciji ORA: Đerdap ’85. Promocija je počela tako što su puštene vesti Radio Beograda (29.09.1985 – godine) a onda je uvodnu reč imala Dubrovka Marković, koja je baškao i hostese bila obučena kao Titova pionirka. Posle prikladnog uvoda odsvirali smo četiri akustične verzije pesama: Vetar duva, duva, duva – Dvorska budala – Hleba i igara i Kad hodaš. Za ovu specijalnu priliku na bini nam se pridružio Nikola Čuturilo – Čutura. Posle akustičnog bloka puštene su vesti ali (30.01.2012 – godine) a onda je usledila konferencija za štampu. Na samom kraju promocije, Gradski tamburaški orkestar – Stara Pazova, je odsvirao četiri pesme od Riblje čorbe.

PROMOCIJA ALBUMA – KONCERT ZA BRIGADIRE 2012.

28. april.

Prvu svirku na bajkerskim skupovima u 2012 – oj godini započeli smo u Jugovo Banji na proslavi desetogodišnjeg ljubileja moto kluba “Extreme“ iz Smedereva. Posle uvodne reči našeg prijatelja Bubija, koji nas je i zvao na proslavu, usledila je žestoka svirka koja je trajala duboko u noć.

JUGOVO BANJA 2012.

15. jul.

Dan ranije, bili smo u moto-klubu “Jezerski duhovi“, koji je slavio desetogodišnjicu postojanja. Oni su slavili, a mi smo odsvirali jako dobar koncert i bilo je puno Hrvata. Iz svih delova Hrvatske – Zagreba, Rijeke, Pule, Splita… Tom prilikom Bora je dobio majicu od fan kluba “Corba“ iz Varaždina. Pri povratku za Beograd, na poziv našeg prijatelja, svratili smo u Čakovec u klub “Podroom“ i ceo dan se družili sa fanovima.

ČAKOVEC 2012.

15. avgust.

Posle dužeg vremena, tačnije 27 godina, na radost svih nas, Džon Mekoj je ponovo producent našeg novog albuma. Ulazimo u studio “O“, našeg prijatelja Olivera Jovanovića i krećemo u nove radne pobede.

RIBLJA ČORBA I DŽON MEKOJ U STUDIJU “O“ 2012.

18. avgust.

Pored reke Krke u Brežicama, u Sloveniji, u organizaciji moto kluba “Škorpijon“, povodom njihovog dvadesetog rođendana, napravljena je velika bajkerska žurka. Pored atraktivnih motora najveću pažnju publike privlačio je Borin Čorba šlem koji je blještao kao novogodišnja jelka.

BREŽICE 2012.

26. novembar.

U prodaji se pjavljuje CD izdanje našeg devetnaestog studiskiog albuma “Uzbuna“. Na albumu se nalazi dvanaest ljutih pesama. U pesmi “Malograđanska“ bas deonice je svirao Džon Mekoj. Preturajući po svojoj muzičkoj arhivi starih Čorbinih demo snimaka pronašao sam jedan Rajkov originalni rif koji sam stavio u moju muziku i dodao Borin tekst tako da smo dobili dobitnu kombinaciju za pesmu “Monetarni udar“. Kao posebnan Kuriozitet, 19. novembra 2012 izlazi prvi studiski album riblje Čorbe na gramofonskoj ploči posle dvadeset godina, kao i sigl ploča koja je izašla 12. novembra 2012. godine, posle dvadesetosam godina.

18. decembar.

U beogradskom klubu “Kasina“ održali smo promociju albuma “Uzbuna“. U pravom rok ambijentu uz pivo i cigarete došao je da nas podrži veliki broj kolega, novinara i prijatelja. Na ovoj promociji nismo svirali pesme sa albuma uživo nego smo održali kratku pres konferenciju za novinare.

BEOGRADSKI KLUB KASINA 2012.

31. decembar.

Na poziv Emira Kusturice, novu 2013 -u godinu smo dočekali na trgu Nikole Tesle u Andrić gradu, Višegradu. Nije padao sneg ali je bilo izuzetno hladno, što nije smetalo ljudima da uživaju u dobroj muzici i da se lepo provedu.

ANDRIĆGRAD 2012.