Hronologija – 2009

13. januar.

Na gradskom trgu u Brusu svirali smo doček, Julijanske nove 2009 – e godine. Bez obzira na minus, koncert je biou žestok i energičan.

BRUS 2009.

5. februar.

U izdanju City Records-a izlazi naš osamnaesti studiski album “Minut sa njom“. Album ima trinaest, uglavnom ljubavnih pesama. Dizajn i fotografije su radili Jugoslav i Jakša Vlahović.

30. mart.

Na tridesetoj ljubilarnoj, muzičkoj manifestaciji “Oskar popularnosti“ u organizaciji “Melos estrada“ u velikoj dvorani, beogradskog Sava centra, dobili smo priznanje za najbolju rok grupu prošle 2008. godine.

28. april.

U ugostiteljskom objektu “Čorba kafe“ imali smo promociju albuma “Minut sa njom“. Promocija se sastojala od dva dela. Prvi deo je bila promocija za novinare (13:30) na kojoj smo svirali četiri pesme. Drugi deo promocije bila je svirka za fanove (posle 22 h) na kojoj smo, naravno, svirali sedam pesama uživo.

PROMOCIJA ALBUMA “MINUT SA NJOM“ 2009.

15. maj.

Počinje naša peta turneja u zemlji kengura. Prvi koncert smo svirali u Melburnu (15 maj) u australiskom državnom zatvoru, koji je sada – Royal Melbourne Hotel. Garderobe su nam bile nekadašnje zatvorske ćelije. Koncerti su se dalje nizali sledećim redosledom: Sidnej (16 maj), Adelaid (22 maj), Pert (23 maj), pa ponovo Melburn (28 maj), ovoga puta u klubu “Oktobar“, Brizbejn (29 maj), i opet Sidnej (30 maj).

AUSTRALIA 2009.

28. jun.

Više od hiljadu motora je na Vidovdan odjezdilo putem ka Kosovskoj Mitrovici gde je uveče održan koncert. Mi smo veče pre toga svirali u Murskoj Soboti u Sloveniji. Kad smo došli za Beograd dočekalo nas je užasno nevreme a prostorija u kojoj smo vežbali bila je poplavljena. Morali smo celu noć da spašavamo instrumente. Na jedvite jade smo stigli do Kosovske Mitrovice i održali fantastičan koncert. Narod je bio oduševljen i presrećan.

13. avgust.

Riblja čorba je dobila svoju poštansku marku, ali ne u Srbiji, kao što bi se dalo očekivati, već u bivšoj jugoslovenskoj republici Sloveniji. Na njoj je datum koncerta koji se održao u Križankama u Ljubljani (25.9.2009.) povodom trideset godina postojanja grupe. Veliko A na markici, sa strane, označava normalnu vrednost. Ovaku poštansku marku nijedan bend sa ovih prostora nije imao nikada.

SLOVENAČKA POŠTANSKA MARKA RIBLJA ČORBA 2009.

31. oktobar.

Tri decenije postojanja na rokenrol sceni i novi album, proslavili smo spektakularnim koncerto u rasprodatoj dupke punoj beogradskoj Areni pred 20 000 ljudi. Na koncertu su bila pripremljena tri iznenađenja za posetioce koncerta. Prvo iznenađenje je bio ples Vlade i Milice u pesmi “Minut sa njom“ kao na naslovnoj strani albuma. Drugo iznenađenje su bile, prsate i lomne u struku, devojke iz plesne grupe “Mulen Ruž“, koje su poluobnažene istrčale u pesmi “Volim, volim, volim, volim žene“ i ostavile najači utisak kod publike. I treće iznenađenje su bili Slovenački žongleri, vrhunske akrobate Blaž i Matjaž, koji su nastupili u pesmi “Amsterdam“ sa svojom uvežbanom tačkom.

BEOGRADSKA ARENA 2009.

26. novembar.

Svirali smo u Novom Sadu u malom Spensu, promovišući album “Minut sa njom“. U prepunoj sali orilo se “Boro majstore, Boro majstore.. “.

NOVI SAD 2009.