Hronologija – 2008

12. januar.

Otvorili smo novu sezonu svirki koncertom u Cirihu, kod našeg prijatelja Sime, u njegovom čuvenom klubu “Grodoonia“, a odmah sutradan odleteli smo za Beograd da bi potom otišli u Valjevo i na trgu odsvirali doček Srpske nove godine.

VALJEVO, TRG, DOČEK SRPSKE NOVE 2008. GODINE.

9. mart.

U Beogradu, na Beoviziji u Sava centru, Bora dobija nagradu za celokupan opus i poseban doprinos muzici “Duško Trifunović“, a Riblja čorba iste godine na 16. dodeli muzičkih nagrada dobija priznanje “Zlatni melos“.

17. april.

U Ljubljanskom klubu “Mediapark Cvetličarna“ odprašili smo pravu, znojavu, klupsku, rok svirku, potpuno prisni sa publikom, koju su 60 % činili Hrvati pridošli iz Splita, Rijeke, Zagreba, Čakovca…

LJUBLJANA, CVETLIČARNA 2008.

10. maj.

Svirali smo u Ivančnoj Gorici, u Sloveniji, koncert za bajkere na otvorenoj sceni u njihovom kampu. Koncert je tekao normalno sve do pesme “Lutka sa naslovne strane“, kada su ljubazni domaćini izveli striptizetu kao iznenađenje za nas i publiku i koja je, naravno, odmah počela da se skida na bini. Svi smo bili u šoku, i mi i publika, dok je striptizeta pokazivala sve svoje obline i tetovaže. Odjednom u publici je nastao delirijum. Svi su iz sve snage aplaudirali, što nama što tamnoputoj devojci koja je svojim “gostovanjem“ iskoristila priliku da pokaže sve svoje atribute. Znajući da to idealno leže uz pesmu, ceo bend nije mogao da sakrije oduševljenje ovom koncertnom inovacijom.

IVANČNA GORICA 2008.

18,19. i 20. jul.

Provodimo u gradu Winona, u državi Ontario, u Kanadi svirajući tri uzastopna koncerta u spomen domu “Draža Mihailović“.

7. novembar.

Ulazimo u SSL Studio Pink i počinjemo snimanje osamnaestog studijskog albuma “Minut sa njom“. Muzički producent je isto kao i na prošlom albumu Milan Popović – Pop, a inženjer zvuka Goran Šimpraga – Šime, sa asistenkinjom Bojanom Tomašević. Kompletan album završavamo tačno 27. decembra.

13. decembar.

U Beču, u klubu “Disco Planet“, sviramo koncert za naše gastarbajtere na privremenom radu u Austriji. Koncert je bio rasprodat tri dana unapred, tako da je kub bio prepun.

VIENNA 2008.

27. decembar.

Bora zajedno sa našim ortakom Milićem Radevićem, predsednikom Srpskog “Harli Dejvidson“ udruženja motociklista, otvara “Čorba kafe“ u strogom centru starog Beograda, ispod Brankovog mosta. Ovo mesto nije zamišljeno kao kafana, već svojevrsni muzej u kome su na zidu fotografije, instrumenti i brojne stvarčice vezane za mene i Riblju čorbu, čak iz vremena naših početaka – izjavio je Bora za novine.

ČORBA KAFE 2008.