Hronologija – 2006

13. januar.

Doček Srpske nove godine svirali smo u Vićenci u Italija. U Diskoteci “Balkan – Expro“ uspeli smo da zapalimo oko hiljadu posetilaca, pretežno Srba i Roma, koji su zajedno rešili da proslave dolazak “pravoslavnog Deda Mraza“. Zadovoljni uspešnim nastupom, taj vikend smo proveli u Veneciji, obilazeći gondolama stari deo grada, sedište nekadašnje morske sile – Mletačke republike.

RIBLJA ČORBA, VIĆENCA I VENECIJA 2006.

21. mart.

Imali smo promociju CD singla, drugog dela “Trilogije“ pod nazivom “Devičanska ostrva“. Prostor je bio isti kao i pročlog puta, Beogradski rok – klub “Kuglaš“. Na promociji je premijerno pušten spot pesme “Prezir“, koja je rađena za film “Uslovna sloboda“, Miroljuba Živanovića i Tihomira Arsića.

RIBLJA ČORBA, “KUGLAŠ“ 2006.

31. mart.


Počinje Australijska turneja u prostorijama Srpske Narodne Odbrane – Canley Vale u Sydney-u. Na toj turneji smo svirali: Melbourne, Perth, Brisbane i dva puta Sydney. Prilikom boravka u najnaseljenijem gradu zapadne Australije, na obali Indijskog okeana, Perth-u u neverovatnom prirodnom ambijentu, snimili smo spot za pesmu „Devičanska ostrva“.

AUSTRALIA, PERT – SNIMANJE SPOTA
DŽINDŽER I BRETT GARSED
SIDNEJ I MELBURN

16. jun.

Održali smo spektakularni koncert u Mariboru u Sloveniji na Stadionu Ljudski Vrt koji je bio popunjen do zadnjeg mesta.

ČORBA, MARIBOR 2006.

21. jul.

Svirali smo u Belanovici kod Ljiga na manifestaciji „Zmajevac 2006 – godina Tesle“, na predivnoj šumskoj pozornici. Uz naše hitove te večeri je đuskalo i staro i mlado. Posle koncerta pušten je film “Uslovna sloboda“, za koji smo mi radili dve pesme “Pandorina kutija“ i “Prezir“ i ujedno je promovisan treći CD singl sa “Trilogije“ pod nazivom “Ambasadori loše volje“.

6. septembar.

Riblja čorba prvi put, od svog postojanja, svira kao predgrupa nekoj grupi. U pitanju je bio koncert Američke grupe W.A.S.P. u Kavarni u Bugarskoj na stadionu “Kaliakra“. Stadion smo zapalili, svi su u glas pevali naše pesme a kada je atmosfera počela da ključa uplašeni menadžer grupe W.A.S.P. je prekinuo naš nastup posle desete pesme totalno zbunjen ne znajući šta se to dešava i koji smo mi to bend. Urlajući se obratio organizatorima “Zašto ste mi stavili ovu grupu kao predgrupu ?“ .

21. oktobar.

Koncert u Trstu u Italiji. To je bio najveći šator u kome smo svirali. Nije se džabe zvao “Šatra – Grotta Gigante“. Posle odličnog koncerta, sutradan smo seli u baštu nekog kafića u centru i ćaskali o danima kada smo bili mladići i kada smo 70 – tih, vozom dolazili u Trst po farmerke i ostalu garderobu.

10. novembar.

Počinje naša četvrta Američka prekookeanska turneja koncertom u Detroitu u Američkoj saveznoj državi Mičigen. Raspored koncerata je bio sledeći : 10-11-2006 – Detroit, MI: 11-11-2006 – Cleveland, OH: 12-11-2006 – Utica,NY: 17-11-2006 – Chicago, IL: 18-11-2006 – Waterloo, IA: 22-11-2006 – San Diego, CA: 24-11-2006 – Dallas, TX: 25-11-2006 – St. Petersburg, FL: 26-11-2006 – Orlando, FL: 30-11-2006 – Chicago, IL: 01-12-2006 – Chicago, IL, ponovo, zbog velikog iteresovanja. Pošto smo uglavnom boravili u Čikagu kod našeg prijatelja Acija on nam je obezbedio da u jednom studiju njegovog prijatelja snimimo pesmu koju je Bora posvetio čoveku koji nas je doveo u Ameriku, Lučiću a koja se zvala “Lučići su narod najstariji“.

RIBLJA ČORBA, USA TOUR 2006.

31. decembar.

Tu veoma plodnu a u isto vreme i veoma napornu 2006. godinu, smo zajedno sa našom publikom ispratili u Rumi na trgu uz vruće vino, rakiju i vatromet.