Hronologija – 2005.

Januar – februar.

Zaključani u našoj novonapravljenoj prostoriji za vežbanje, pripremali smo novi materijal. Tada smo napravili kostur za dvanaest pesama.

8. mart.

Probijajući se kroz neverovatne snežne nanose, uz sat vremena zakašnjenja, uspeli smo da održimo koncert u Hali sportova u Nikšiću. Pošto su Bora i Bagzi stigli pola sata pre nas, Bora je publici pričao viceve i svoje pesme sve dok mi nismo došli. Onda smo se izvinili publici i održali strašan koncert.

April – maj.

Ovaj period opet smo proveli u našoj prostoriji lagano peglajući i doterujući nove pesme.

3. jun.

Iz Vankuvera je krenula naša kanadska turneja. Prvi koncert smo držali u Srpskom centru u Vankuveru. Drugi koncert je bio u Vindsoru, isto u Srpskom centru. Treći klupski koncert smo držali u Torontu u klubu “Jolly”. Sledeći nastup imali smo u Torontu, u pokrivenom stadionu “Roger Centre”. Tu smo svirali dve pesme u poluvremenu utakmice Italija – SCG, koja je završila rezultatom 1:1. Sledeći dan smo se družili sa našim fudbalerima po Torontu i Nijagari. Peta svirka nam je bila u Edmontonu, a šesta u Kalgariju. Glavnu, sedmu svirku, imali smo u Torontu u natkrivenom dvorištu Srpske crkve u Mississauga. Preko hiljadu naših navijača bodrilo nas je tokom cele večeri i pevalo s nama.

163

TORONTO (TESLINA TURBINA), WINDSOR (ISPRED SR. CENTRA), TORONTO (ROGER CENTRE – UTAKMICA SCG – ITALIJA) I TORONTO (MISSISSAUGA), 2005.

3. jul.

Svirali smo u Apatinu na Trgu oslobođenja. Pošto u petak, kako je bilo planirano, nismo svirali zbog kiše, nastupili smo u nedelju. Grad je slavio 42. godišnjicu “Apatinskih ribarskih večeri”. Pre nas je nastupila grupa Antologija. Na trgu je bio pravi pravcati vašar.

18. avgust.

Gostujemo na 39. Gitarijadi, na stadionu Kraljevica u Zaječaru. Tog dana, pored nas, u revijalnom delu gostovali su: Demeteri Rabotnici (Makedonija), Red i mir (Slovenija), Kraljevski apartman, Rambo i Hipodast (Kanada). Ovog puta poseta je bila slaba, negde oko hiljadu ljudi. Bez obzira na to, odvirali smo dobar koncert.

164

ZAJEČAR, STADION KRALJEVICA, 2005.

19. avgust.

“Glas javnosti” objavljuje da je grupa Riblja čorba ušla u udžbenik istorije za osnovnu školu i udžbenik muzičkog za srednju školu.

23. avgust.

Sve dnevne novine pišu o tome kako ministar Kojadinović smenjuje svog savetnika Boru Đorđevića zbog javne podrške ministru Velimiru Iliću koji je napao novinare B92.

165

DRAGAN I BORA, RASTANAK UZ POLJUPCE, 2005.