Hronologija – 2000

13. januar.

Kao po nekoj tradiciji, na Trgu Republike u Beogradu svirali smo na dočeku srpske nove godine u rokerskom društvu.

130

TRG REPUBLIKE, DOČEK SRPSKE NOVE 2000. GODINE

3. april.

Kao dokaz da nismo zaboravili srpski narod u Bosni i Hercegovini, svirali smo u Republici Srpskoj u Doboju na rukometnom stadionu.

5. maj.

U prodaji se pojavljuje Čorbina prva multimedijalna biografija. Kao izdavač potpisan je “Tehnicom”, a urađena je povodom dvadeset godina postojanja benda.

13. maj.

Sa tezge, koju je imao zajedno sa Bajagom u Minhenu, u Nemačkoj, Bora je dovezen u Klinički centar ozbiljno narušenog zdravlja, sa oštećenom jetrom. Zbog novonastale situacije i Borinog boljeg oporavka, Čorba je napravila pauzu do septembra.

9. septembar.

HI-FI Centar objavljuje tri CD-a “To je bilo neko lepše i srećnije vreme” – Vol. 1, Vol. 2 i “Balade”. Na ova tri CD-a obuhvaćen je celokupan opus Čorbinih hitova za dvadeset dve godine postojanja.

20. septembar.

Svirali smo na Trgu Republike u Beogradu, na promotivnoj kampanji Demokratske stranke Srbije.

25. septembar.

Po treći put smo gostovali u Londonu. Kao i uvek, i ovog puta “Zlatni papagaj” je bio pun. Na koncertu nam se pridružio Lee Man, koji je sa nama otpevao par pesama. Isto kao i mi, publika je bila iznenađena ovim gestom.

3. novembar.

Treći put odlazimo za Kanadu. Prvi koncert svirali smo u Vindzoru. Zatim smo putovali u Toronto, i u Warehouse-u svirali po treći put. Iz Toronta smo otišli u Vankuver i svirali u diskoteci.

131
132

ČORBA PO TREĆI PUT U KANADI, 2000.

Decembar.

Pesma „Pogledaj dom svoj, anđele“ izabrana je u svim anketama za „pesmu dvadesetog veka“.

31. decembar.

U Hali 1 beogradskog Sajma svirali smo na dočeku 2001. godine. Kao specijalni gosti pojavili su se Prljavi inspektor Blaža i njegovi Kljunovi. Organizator je bila “Melos estrada”.

133

DOČEK 2001. GODINE, BEOGRAD, SAJAM HALA 1