Hronologija – 1999

1 – 11. april.

Svirali smo dva puta na Trgu Republike u Beogradu tokom NATO-bombardovanja. Tada je snimljena pesma „Samo sloga Srbina spašava“, koju smo na drugoj svirci odsvirali uživo sa svim gostima, a gosti u toj pesmi su bili: Bajaga, Đule (Van Gogh), Đorđe David i Dejan Cukić. Ona je objavljena na bootleg CD-u koji se zvao “Target-1”, gde nije potpisan izdavač. Pesma je izazvala različite komentare javnosti, a snimljena je u “Studiju O”. Tada je već bilo gotovo sedam pesama za novi album. Bora je počeo da radi na mjuziklu „Lutka sa naslovne strane“.

122

TRG REPUBLIKE U BEOGRADU TOKOM BOMBARDOVANJA 1999.

Maj.

Bora, zajedno sa Bajagom i njegovim Instruktorima odlazi na Novi Zeland i Australiju.

Jun.

Nakratko sam napustio grupu jer sam hteo da se iselim u Australiju. Brzo sam se predomislio.

26. jun.

Čorba je svirala humanitarni koncert u Švajcarskoj, u Cirihu, bez mene. Moja zamena je bio Ćera iz grupe Piloti. Tada je prikupljeno 20 hiljada nemačkih maraka u lekovima, za “srpske duše”.

27. avgust

Gostovali smo na 33. Gitarijadi u Zaječaru u Sportskoj hali “Kraljevica”. Pored nas. tog dana je svirala grupa Sunshine. Atmosfera je bila standardno dobra.

123

ZAJEČAR, SPORTSKA HALA KRALJEVICA, 1999.

16. novembar.

HI-FI Centar objavljuje 14. studijski album „Nojeva barka“. Album je sniman u “Studiju O” i studiju “Ego” u Beogradu. Posle petnaest godina, Bajaga je ponovo napisao pesmu za Riblju čorbu na Borin tekst, a pesma se zove “Gde si”. Iste večeri napravljena je promocija u beogradskoj diskoteci “XL”, gde smo ceo album odsvirali uživo.

124

PROMOCIJA ALBUMA NOJEVA BARKA U XL-u, 1999.

25. novembar.

Objavljen je CD “Bolje od najboljeg – 2” u izdanju PGP RTS-a. To je kompilacija dvadeset najboljih Čorbinih pesama iz rane faze.

31. decembar.

Pored raznih drugih izvođača, i mi smo svirali veliki novogodišnji rok koncert na Trgu Republike u Beogradu. Uz odličan vatromet i dobru atmosferu dočekali smo Novu 2000. godinu.