Hronologija – 1995

10 – 11. maj.

Svirali smo u Crnoj Gori u Beranima (rukometni stadion) i u Podgorici (hala Morača).

5. jun.

Prvi put smo svirali u Kanadi, u Torontu. Došlo je dve hiljade naših navijača sa parolama: “Dobro nam došli”, “Čorba je naš bend”, “Boro. mi te volimo”… itd. Neki Kanađani, koje su doveli njihovi prijatelji Srbi, da vide najveći srpski bend, bili su potpuno zblanuti našim pristupom rock’n’rollu. Koncert u Warehoseu, po kritikama naših novina iz Toronta, bio je jedan od najboljih. Desile su se sjajna atmosfera, odlična svirka i pregršt emocija koje su nosile sve pred sobom. Na kraju koncerta, kao šlag na tortu, organizatori su pustili sa plafona hiljade balona. Sutradan smo puna srca obišli Nijagarine vodopade.

103

WAREHOUSE, TORONTO, CANADA, 1995.

14. avgust.

Slovenačka izdavačka kuća “Biveco” objavila je drugi živi Čorbin album “Nema laži, nema prevare, uživo, Zagreb ’85”. Na tom CD-u se nalazi snimak koncerta održanog u zagrebačkoj diskoteci “Kulušić” sa manifestacije “…bolje Vas našli”.

23. septembar.

Po drugi put na stadionu Tašmajdan, svirali smo dobrotvorni koncert gde je sav prihod išao nezbrinutoj deci palih boraca. Posle jedanaest godina, u pesmi “Dobro jutro”, Bajaga je nastupio zajedno sa Ribljom čorbom. Taj gest publika je propratila burnim ovacijama. Pored nas, svirali su Minđušari, Babe, Dejan Cukić & Spori ritam band i drugi.

105

BEOGRAD, STADION TAŠMAJDAN, 1995.

30. septembar.

Svirali smo u sportskoj hali Kraljevica u Zaječaru. Zaječarska gitarijada, ovoga puta kasnila je mesec dana i nije se znalo da li će se uopšte održati, ali je, na kraju, ipak, bilo sve u redu.

Decembar.

PGP RTS objavljuje dvostruku kasetu, kompilaciju najvećih hitova Riblje čorbe od 1978. do 1990. godine, dvadeset pesama.