Hronologija – 1994

Januar.

Bora odlazi sa predstavom “Tamna je noć” za Ameriku.

10. februar.

Koncertom u Beču počinje Čorbina kraća turneja po Austriji. Na toj turi Beč – Linc – Grac svirali smo po našim klubovima za naše gastarbajtere, mada je bilo i ponekih zalutalih Austrijanaca.

20. februar.

Probijajući se kroz veliku mećavu, sa sat i po zakašnjenja svirali smo koncert u sportskoj hali u Bačkoj Palanci. Od tog koncerta Vlada Barjaktarević je zvanično postao novi član Riblje čorbe.

99

SPORTSKA HALA U BAČKOJ PALANCI, 1994.

3. april.

U prepunoj hali „Pionir“ imali smo fenomenalan koncert. Svi mediji ocenili su da je Riblja čorba dokazala da rock’n’roll nije mrtav. Tada smo (u režiji Dragana Kresoje) snimili i video-film koji će kasnije dobiti naziv „Riblja čorba Live – Povratak legendi“. Posle tog koncerta krenula je promotivna turneja albuma “Zbogom Srbijo”.

100
101

BEOGRAD, HALA PIONIR, 1994.

19. maj.

U Dvorani kulturnog centra održana je premijera filma „Riblja čorba Live – Povratak legendi“, a dan pre toga je izašla video-kaseta sa istim materijalom koju je objavio WIT LTD.

24. avgust.

Svirali smo na budvanskom trgu na festivalu “Pjesma Mediterana”. Pored nas, te večeri je gostovala i grupa EKV. To im je bio poslednji koncert. Publika je bila prilično stegnuta i zbunjena, tek pri kraju su malo živnuli. Izgleda da nam takve manifestacije baš i ne priliče.

102

BUDVA, PJESMA MEDITERANA, 1994.

12. septembar.

Već po nekoj vrsti tradicije, održali smo koncert u Batajnici u čuvenoj bašti diskoteke kod Čarlija. Za divno čudo, nije padala kiša. Ranije nam se to redovno dešavalo, ali, ovoga puta, vreme nas je poslužilo.

103

BORA PRE NASTUPA U BATAJNICI 1994.