Hronologija – 1991

Februar.

U novinama se pojavljuju Borini plakati za sledeće izbore. “Rešio sam da se kandidujem za predsednika opštine Palilula, izjavljivao je Bora, a kada budem pobedio dodeliću sebi veći stan kao i dosadašnji predsednici, srediću TV Beograd, vratiću deci Tašmajdanski park a svom potpredsedniku Džigiju dodeliću garsonjeru. Odmah zatim podneću ostavku jer ja sam večita opozicija.”

87

BORINI PREDIZBORNI PLAKATI 1991.

23. jul.

Najava novog albuma i potpisivanje ugovora, tj. press-konferencija, napravljena je u beogradskom Zoološkom vrtu kod kaveza majmuna Samija. Ugovor je potpisan sa privatnom izdavačkom kućom Samy, tako da je i bilo logično da se press-konferencija tamo i napravi. Tada je najavljeno da će Oliver Mandić biti novi član Riblje čorbe.

88

POTPISIVANJE UGOVORA U ZOOLOŠKOM VRTU SA SAMIJEM, 1991.

3. avgust.

Svirali smo na „Avala-festu“ u Košutnjaku. To je bio novi letnji prostor, gde su Beograđani dolazili da gledaju i slušaju bendove uživo. Pored nas, tu su svirali: Leb i sol, Piloti, Plavi orkestar i drugi. To je bilo pravo letnje rokersko događanje u prirodi.

90

AVALA FEST, KOŠUTNJAK, 1991.

28. avgust.

Gostovali smo na 25. Gitarijadi u Zaječaru, na stadionu Kraljevica. Stadion je bio krcat, a atmosfera, kao i uvek, dobra.

91

ZAJEČAR, GITARIJADA, STADION KRALJEVICA, 1991.

Oktobar. U Beču, počeli smo snimanje jedanaestog studijskog albuma „Labudova pesma“. Bilo je zamišljeno da to bude oproštajni album Riblje čorbe. Snimali smo ga u studiju “Ambient House”. Snimatelj je bio Fred, a neke klavijature je svirao Štefan, pored Olivera Mandića. Na albumu je trebalo da se nađe i nekoliko Oliverovih pesama. Međutim, Mandić, nezadovoljan uslovima u kojima se cela stvar odvijala, odlučio je da povuče pesme. Tako je propala ova neobična saradnja koja je izazvala veliko interesovanje publike i medija.

15. decembar.

Nastupali smo na MESAM-u, sa Filharmonijskim orkestrom i horom, sa pesmom “Pogledaj dom svoj, anđele”. Dirigent i aranžer pesme u toj verziji bio je Vojkan Borisavljević.