Hronologija – 1987

Februar.

Na američkom kanalu MTV zavrteo se spot “Pogledaj dom svoj, anđele” u okviru predstavljanja najuspešnijih bendova sveta.

16. februar.

Objavljen je album „Ujed za dušu“. Pored Bore, kao autori muzike pojavljuju se Džindžer, Čutura i Miša. Tada smo, prvi put u karijeri, objavili obradu jedne strane pesme: „Last Train To Clarkesville“ grupe Monkees prepevali smo u „Zadnji voz za Čačak“. Sem pesme „Član mafije“, u kojoj je Bora opisao svoj doživljaj Saveza komunista, na ploči nije bilo političkih pesama. Dve pesme koje nisu ušle na ploču – „Nesrećnice, nije te sramota“ i „Zašto kuče arlauče“ – objavljene su na promotivnom singlu. Singl je deljen uz prvih hiljadu kopija albuma.

BIO64

SNIMANJE ALBUMA “UJED ZA DUŠU”, 1987: KORNELIJE I ČORBA

28. mart.

Koncertom u Odžacima započeta je promotivna turneja albuma „Ujed za dušu“.

April.

Na proslavi Studija B u Sava-centru u Beogradu Bora je čitao stihove. Javni tužilac zaključio je da je Bora tom prilikom uznemirio javnost. Međutim, pošto je govorio stihove koji su već objavljeni u knjizi, sud je odbio zahtev za pokretanjem postupka.

10. april.

Svirali smo u Hali jedan beogradskog Sajma, pred oko 20 hiljada Beograđana. Usijana, i na momente zapaljiva atmosfera učinila je ovaj koncert po mnogo čemu nezaboravnim. Publika je non-stop pevala od prve do poslednje pesme.

BIO66

BEOGRAD, SAJAM, HALA 1, 1987.

19. jul.

Svirali smo na Univerzijadi, na Stadionu Dinama u Maksimiru, pred 50 – 60 hiljada ljudi. Riblja čorba je dobila nezapamćene ovacije publike.

BIO66

ZAGREB, STADION DINAMA, UNIVERZIJADA’87

28. avgust.

Bili smo gosti 21. Gitarijade u Zaječaru. Stadion Kraljevica se orio od raspevanih Čorbinih fanova koji su u glas pevali zajedno sa nama.

24. oktobar.

Svirali smo u Parizu. U sali “Mutualite” došlo je oko 2 hiljade naših navijača raspoloženih za dobar rock’n’roll. To je bio treći Čorbin izlet u inostranstvo.

BIO67

RIBLJA ČORBA U PARIZU, SALA MUTUALITE, 1987.

19. decembar.

Poslednji koncert u 1987. godini održali smo u Vinkovcima u Domu kulture.