Borisav Đorđević – Bora

1. 11. 1952, Čačak

Muzičku karijeru započeo je u rodnom Čačku 1965. godine. Bilo je to vreme kad je gotovo svaka druga ulica u Čačku imala grupu. Prvi bend u kom je Bora svirao zvao se HERMELINI. Grupu su činili: Borko Ilić (solo gitara), Prvoslav Savić (ritam gitara), Aca Dimitrijević (bubnjevi) i Bora (bas i vokal). Grupa je uglavnom svirala po Čačku i okolini. Njihov prvi nastup bio je u okviru čajanke u školi, a svirali su klasičan repertoar toga vremena. Bora se potom selio po raznim grupama: DEČACI SA MORAVE, VESNICI LJUBAVI, SAFIRI, ČAČANSKI PLEMIĆI… itd.

ČAČANSKI PLEMIĆI 1967: Đani, Nehia, Bora, Čarli, Nauma

U grupi PORS (Poslednji ostatak romantičnog sveta) radio je zajedno sa R.M.Točkom (kasnije vođom grupe SMAK), koji je svirao gitaru i pevao drugi vokal. Međutim, burne godine odrastanja donosile su i prve nevolje. Bora je sa društvom u to vreme upadao u tuđe, bogataške stanove. Od tako stečenog novca kupovali su instrumente u Beogradu. Posle tri godine podzemnih aktivnosti uhvaćeni su. Bora je sedam dana bio u istražnom zatvoru. Potom je izbačen iz gimnazije. Konačna presuda je glasila: oslobođen uz pojačan nadzor roditelja i povremenu kontrolu organa starateljstva. Za mali Čačak to je bila velika bruka, pa su roditelji odlučili da se presele u Beograd. Godine 1970, Bora se upisao u Petu beogradsku gimnaziju. Pošto je u novinama pročitao oglas u kome su se tražili izvođači rok-opere “Isus Hrist superstar”, krenuo je u Dadov na audiciju i – prošao. Zatim je otišao na glavnu audiciju u Atelje 212 i dobio ulogu jednog od apostola. Iste te 1972. godine formirao je akustičarsku grupu ZAJEDNO, gde je pevao i svirao akustičnu gitaru. Pored Bore, grupu su činili: Vukica Stefanović (vokal), Gordana Stefanović (vokal), Ivana Kačunković (vokal) i Đorđe Petrović (klavijature). Kasnije im se pridružio Dragoslav Vučković (akustična gitara).

ZAJEDNO 1972: Ivana, Vukica, Bora, Đorđe, Gordana

Povremeno, s njima je pevao Nenad Stekić, tadašnji evropski rekorder u skoku u dalj. Prvi nastup su imali u Narodnom univerzitetu “Stari grad”, a zatim su gostovali na raznim manifestacijama tipa “Hit parada ’74”. Svoj prvi reklamni singl grupa ZAJEDNO snimila je 1974. godine za Studio B. Na A-strani singla bila je pesma “Ostrvo cvijeća”, a na B-strani njena varijanta na engleskom jeziku – “The Island of Flowers”. Bora je radio muziku na tekst Zorana Modlija i pevao.

OSTRVO CVIJEĆA THE ISLAND OF FLOWERS (STUDIO B -1974)

Iste godine, 24. jula, izašao je njihov zvanični singl sa pesmama “Vizija” i “Goro moja”. Bora je pevao sa grupom i radio muziku i tekst za pesmu “Vizija”. Singl je objavio PGP RTB.

ZAJEDNO
VIZIJA GORO MOJA (PGP RTB -1974)

Te godine grupa ZAJEDNO je pevala prateće vokale na prvom albumu beogradskog kantautora Srđana Marjanovića – “Srđan Marjanović i prijatelji”. Pored grupe ZAJEDNO, gostovali su i članovi YU GRUPE – Raša Đelmaš, Bata Kostić, Žika Jelić i Dragi Jelić. Album je objavila Produkcuja gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd.

SRĐAN MARJANOVIĆ I PRIJATELJI (PGP RTB -1974)

Oktobra 1974. godine, Jugoton je objavio prvi singl grupe OPUS, na kome Borina grupa ZAJEDNO gostuje pevajući prateće vokale.

OPUS VEČE SAM (JUGOTON -1974)

Iste godine, Bora, sa grupom ZAJEDNO i grupom S.O.S. snima singl “O, ruk ćale”/”Glavnom ulicom”. Singl je 1975. godine objavio PGP RTB.

S.O.S. i ZAJEDNO O, RUK ĆALE GLAVNOM ULICOM (PGP RTB -1975)

Krajem 1974. godine, Bora je sa grupom ZAJEDNO snimio pesmu “Moj put”. Potom je napustio grupu. Početkom 1975. godine, zajedno sa Zoranom Modlijem, Bora je napravio grupu HAJDUK STANKO I JATACI. Grupu su činili: Zoran Modli (vokal), Bora Đorđević (akustična gitara i vokal), Robert Nemeček (bas), Ljuba Sedlar (gitara), Zoran Mugoša (klavijature) i Momčilo Vuković (bubnjevi). Njihov singl prvenac objavio je PGP RTB 1. aprila 1975. godine. Bora je za obe pesme pisao muziku i tekstove.

HAJDUK STANKO I JATACI NA PUTU ZA STAMBOL ANĐELIJA ČUVAJ SE TURAKA (PGP RTB -1975)

Dvadesetog juna 1975. PGP RTB izbacuje drugi singl grupe ZAJEDNO “Sve će biti bolje”/”Bespuće” na kome je za pesmu “Sve će biti bolje”, zajedno sa Đ. Petrovićem Bora radio muziku a tekst je pisao sam.

ZAJEDNO SVE ĆE BITI BOLJE / BESPUĆE (PGP RTB -1975)

Iste godine, Bora je gostovao na albumu “Veče uz radio”. Sa grupom ZAJEDNO pevao je u pesmi “Veče uz radio”. Svirali su Laza Ristovski i grupa S.O.S. Album je objavio PGP RTB 1. septembra 1975. godine.

VEČE UZ RADIO (PGP RTB -1975)

U jesen 1975. godine, Bora je započeo novi eksperiment sa grupom SUNCOKRET. Grupu su činili: Nenad Božić, ex – U CVETU MLADOSTI (akustična gitara i vokal), Snežana Jandrlić (vokal), Vesna Rakočević (vokal) i Bora (akustična gitara i vokal). Ta postava snimila je prvi singl “Kara Mustafa”/”Moje tuge”, krajem 1975. godine za PKP RTV Ljubljana. Bora je pisao muziku i tekst za pesmu “Moje tuge”.

SUNCOKRET KARA MUSTAFA MOJE TUGE (PKP RTV LJ -1975)

Po objavljivljanju ovog singla Vesna Rakočević je prešla u grupu ZDRAVO. Pevačku liniju upotpunile su Biljana Krstić i Gorica Popović (ex – S VREMENA NA VREME), koja je u to vreme diplomirala glumu. Pored brojnih televizijskih nastupa, manjih koncerata i zajedničkih svirki, nastupali su na festivalu “Omladina ’76” u Subotici i na “Beogradskom proleću ’76”. Polovinom 1976. godine prikljičio im se basista Bata Sokić.

SUNCOKRET 1976: Gorica, Bilja, Bora, Bata, Nenad, Snežana  

Na festivalu “BOOM ’76” u Beogradu svirali su 11. juna 1976. godine. Na albumu “BOOM ’76” zabeležen je snimak izvođenja pesme “Moj đerdane”.

BOOM ‘76 (PGP RTB -1976)

Iste godine objavljen je jedan reklamni singl za bezalkoholna pića “bipi” i “kvas”. Grupa SUNCOKRET pevala je džingl “Kvas” na muziku Bore Đorđevića i na tekst Pece Petrovića. Izdavač singla bio je Studio B.

BIPI KVAS (STUDIO B -1976)

Te godine grupa SUNCOKRET učestvovala je u snimanju takozvanog “omladinskog” filma Miće Miloševića “Nije nego”. Neke od njihovih pesama upotrebljene su u samom filmu. Drugi singl “Gde ćeš biti lepa Kejo”/ “Pusto more, pusti vali” objavila je takođe PKP RTV Ljubljana, 26. juna 1976. godine.

SUNCOKRET GDE ĆEŠ BITI LEPA KEJO PUSTO MORE, PUSTI VALI (PKP RTV LJ -1976)

Iste godine grupa SUNCOKRET je snimila i pesmu o Titu koja je izašla na kompilaciji “Biće uvek Tito”. Tu kompilaciju objavio je PGP RTB 1985. godine. Pesma se zove “Reč Titova”. Muziku i aranžman radio je Jovan Adamov, a tekst Pero Zubac.

BIĆE UVEK TITO (PGP RTB -1985)

Na bootlegu grupe S.O.S “Anthology ‘73 – ’76” Bora je gostovao sa grupom ZAJEDNO u tri pesme – “Veče uz radio”, “O, ruk ćale”, i “Glavnom ulicom”, a kao glavni vokal gostovao je u pesmi “Trag”, koja se nalazi na neobjavljenom albumu grupe S.O.S. “Prvi poziv”.

S.O.S. ANTHOLOGY ‘73-‘76 (BOOTLEG -1978)

“Diskos” je 23. oktobra 1976. godine objavio treći singl grupe SUNCOKRET, zajedno sa Zoranom Modlijem. Na A-strani je bila pesma “Rock’n’roll duku duku”, a na B-strani “Gili gili blues”. Bora je pisao tekst za pesmu “Rock’n’roll duku duku”, a muziku i tekst za pesmu “Gili gili blues”. Na singlu su pevali i svirali: Bilja Krstić, Snežana Jandrlić, Gorica Popović, Bata Sokić, Nenad Božić i Bora Đorđević kao Suncokret plus Zoran Modli.

SUNCOKRET I ZORAN MODLI ROCK’N’ROLL DUKU DUKU – GILI GILI BLUES (DISKOS -1976)

Četvrti singl grupe SUNCOKRET objavio je PGP RTB 13. novembra 1976. godine, sa pesmama “Oj, nevene” i “Tekla voda”. Bora je napisao tekst za pesmu “Oj, nevene”, a muziku je radio zajedno sa Zoranom Radmilovićem.

SUNCOKRET OJ, NEVENE TEKLA VODA (PGP RTB -1976)

Početkom 1977. godine, Bora se pojavljuje na albumu Zorana Modlija “Leteća diskoteka”. Radio je muziku i tekst za pesmu “Bugi vugi za disk džokeja”. Album je 29. januara objavio PGP RTB.

ZORAN MODLI LETEĆA DISKOTEKA (PGP RTB -1977)  

Iste godine, na albumu “Brigadirska pesma” grupa SUNCOKRET je učestvovala sa dve pesme: “Ovog leta jedna četa” i “Balada o lepoj Rosi”, za koje je Bora radio muziku i tekstove. Taj album objavio je PGP RTB.

BRIGADIRSKA PESMA (PGP RTB -1977)

Na albumu Zdravka Čolića “Ako priđeš bliže” Bora Đorđević pojavljuje se kao tekstopisac u pesmi “Produži dalje”, na muziku Kornelija Kovača. Taj album objavio je Jugoton, 1977. godine.

ZDRAVKO ČOLIĆ AKO PRIĐEŠ BLIŽE (JUGOTON -1977)

Sredinom 1977. godine, grupa SUNCOKRET snimila je u Ljubljani debi-album “Moje bube”. Producent ploče bio je Ivo Umek, koji je svirao i klavijature. Po objavljivanju te ploče, stalni članovi benda postali su Duško Nikodijević (klavijature) i Ljubinko Milošević (bubnjevi). Na tom albumu Bora je pisao muziku i tekstove za pesme: “Moje tuge”, “Vuk i krava”, “Pošalji mi pismo” i “Uspavanka”, a samo tekstove za pesme: “Ni sam ne znam kada”, “Moje bube” i “Oglas”. Album je objavila Produkcija kaset in plošč Radio Televizije Ljubljana.

SUNCOKRET MOJE BUBE (PKP RTV LJ -1977)

Krajem 1977. godine, grupa SUNCOKRET je učestvovala na “Boom” festivalu u Novom Sadu. Na toj ploči se nalazi živa verzija pesme “Prvi sneg”. Album je 1978. godine objavila zagrebačka produkcija Suzy.

BOOM ‘77 (SUZY -1978)

Početkom 1978. godine, na albumu “Leti eroplan” grupe NARAKORD, Bora je pisao tekst za pesmu “Kad ispijem svoje piće”. Pesmu je otpevao Dragoslav Andrić. Taj album je objavio zagrebački Jugoton.

NARAKORD LETI EROPLAN (JUGOTON -1978)

Poslednji singl sa grupom SUNCOKRET Bora je snimio 1978. godine. Na A-strani singla bila je pesma “Imam pesmu za sve ljude”, a na B-strani “Čovek koga znam”. Bora je radio tekst za pesmu “Čovek koga znam”. Singl je 16. februara objavila PKP RTV Ljubljana. Posle tog singla, Bora – zajedno sa Biljom Krstić – odlazi u RANI MRAZ jer grupa SUNCOKRET nije htela da snimi njegovu pesmu “Lutka sa naslovne strane”.

SUNCOKRET IMAM PESMU ZA SVE LJUDE – ČOVEK KOGA ZNAM (PKP RTV LJ -1978)

Na singlu Bisere Veletanlić “Tebi treba moja snaga” radio je tekst za pesmu koja se nalazila na B strani i koja se zvala “Noćas neizbežno”. Singl je 24. aprila 1978. objavio PGP RTB.

BISERA VELETANLIĆ TEBI TREBA MOJA SNAGA NOĆAS – NEIZBEŽNO (PGB RTB -1978) (PKP RTV LJ -1978)

Sa grupom RANI MRAZ Bora je snimio dve singl-ploče na kojima je samo pevao prateće vokale. Prvi singl zvao se “Računajte na nas”/”Strašni žulj”, a objavio ga je PGP RTB 27. maja 1978. godine. Drugi singl zvao se “Oprosti mi Katrin”/”Život je more”, a objavio ga je takođe PGP RTB 27. jula 1978. godine. Posle tri meseca, Bora je napustio RANI MRAZ.

RANI MRAZ RAČUNAJTE NA NAS – STRAŠAN ŽULJ (PGP RTB -1978)RANI MRAZ OPROSTI MI KATRIN – ŽIVOT JE MORE (PGP RTB -1978)

RANI MRAZ 1978: Bilja, Verica, Đole, Bora  

Sa članovima poslednje postave grupe S.O.S., Bora je 15. avgusta 1978. godine napravio novu grupu RIBLJA ČORBA. Grupu su činili: Borisav Đorđević – Bora (vokal), Miroslav Aleksić – Miša (bas), Radislav Kojić – Rajko (gitara) i Miroslav Milatović – Vicko (bubnjevi). Prvi Borin muzički izlet van matičnog benda zabeležen je iste te 1978. godine, kada se na singlu Zdravka Čolića “Loš glas”/”Ne mogu biti tvoj” pojavljuje kao tekstopisac pesme “Loš glas”. Singl je objavio Jugoton, 29. oktobra 1978. godine.

ZDRAVKO ČOLIĆ LOŠ GLAS NE MOGU BITI TVOJ (JUGOTON -1978)

Krajem te 1978. godine, tačnije 9. novembra RTV Ljubljana objavljuje album grupe Žetva “Vreme žetve”. Tu je Bora radio tekst za pemu “Viršle sa senfom” na muziku D. Živića.

ŽETVA VREME ŽETVE (RTV LJUBLJANA – 1978)

Početkom 1979. godine, Bora se pojavljuje na albumu Đorđa Marjanovića “Hvala vam prijatelji”, sa Tekstovima za pesme “Aerodrom” i “Samo dugme na kaputu”. Taj album objavio je PGP RTB, 5. februara 1979. godine.

ĐORĐE MARJANOVIĆ HVALA VAM PRIJATELJI (PGP RTB -1979)

Iste godine, za svoju bivšu grupu SUNCOKRET Bora je napisao tekst za singl “Noćna ptica”. Taj singl objavio je PGP RTB 1. marta 1979. godine.

SUNCOKRET DLAKAVO ČUDO – NOĆNA PTICA (PGP RTB -1979)

Zatim na albumu Nede Ukraden – Neda na muziku Kornelija Kovača pisao je tekst za pesmu “Jedino sa tobom”. Album je objavila RTV Ljubljana.

NEDA UKRADEN NEDA (RTV LJUBLJANA – 1979)

Na albumu “Mi se čudno razumemo” i singlu “Šta je to s tobom” pevača Miše Markovića, Bora se pojavljuje kao tekstopisac. Na singlu “Šta je s tobom”/”Možda mi se sve ovo učinilo”, Bora je pisao tekst za A-stranu. Na albumu, radio je tekstove za pesme “Šta je to s tobom”, “Čini mi se”, “Pusti da te ljubim”, “Umreću”, “Ne, ja ne želim da pričam o tome” i “Mi se čudno razumemo”. Taj album objavio je PGP RTB.

MIŠA MARKOVIĆ ŠTA JE S TOBOM – MOŽDA MI SE SVE OVO UČINILO (PGP RTB -1979)MIŠA MARKOVIĆ MI SE ČUDNO RAZUMEMO (PGP RTB -1979)

Na singlu “Hronično sam zaljubljen u tebe”/”Neću lažna obećanja” Dragana Mijalkovskog, Bora je napisao tekst za pesmu “Hronično sam zaljubljen u tebe”. Singl je objavio PGP RTB.

DRAGAN MIJALKOVSKI HRONIČNO SAM ZALJUBLJEN U TEBE – NEĆU LAŽNA OBEĆANJA (PGP RTB -1979)

Na albumu “Gradske pesme -Festival Beogradsko proleće ’79” Bora je pisao tekst za pesmu “Rano jutro”. Pesmu je otpevala i odsvirala grupa NARAKORD. Taj album objavio je PGP RTB.

GRADSKE PESME SA FESTIVALA BEOGRADSKO PROLEĆE ‘79 (PGP RTB -1979)

Iste godine, na albumu Olivere Katarine “Osvetnica”, Bora je radio tekstove za dve pesme – “Samo kiša, ti i ja” i “Samo ću malo snevati”. Taj album objavila je Produkcija gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd.

OLIVERA KATARINA OSVETNICA (PGP RTB -1979)

Krajem 1979. godine, Bora se pojavljuje kao tekstopisac na singlu Maje Odžaklievske “Ti si moj sledeći promašaj”/”Daljine”. Taj singl objavio je PGP RTB, 18. novembra 1979. godine.

MAJA ODŽAKLIEVSKA TI SI MOJ SLEDEĆI PROMAŠAJ – DALJINE (PGP RTB -1979)  

Na trećem singlu GENERACIJE 5 – “Umoran od svega”/”Ti samo budi dovoljno daleko”, Bora je pisao tekst za pesmu “Umoran od svega”. Taj singl objavio je PGP RTB, 17. januara 1980. godine.

GENERACIJA 5 UMORAN OD SVEGA – TI SAMO BUDI DOVOLJNO DALEKO (PGP RTB -1980)

Na prvom albumu GENERACIJE 5, Bora je radio tekstove za pesme “Dolazim za pet minuta” i “Pseto”. Album je objavljen u izdanju PGP RTB-a.

GENERACIJA 5 GENERACIJA 5 (PGP RTB -1980)

Iste godine na singlu Miše Markovića “Kad te vidim ja poludim”/”Volim te od A do Š”, Bora je pisao tekst za pesmu “Volim te od A do Š”. Taj singl objavio je PGP RTB.

MIŠA MARKOVIĆ KAD TE VIDIM JA POLUDIM – VOLIM TE OD A DO Š (PGP RTB -1980)

Na albumu Beti Đorđević pod nazivom “Ti si moj” Bora je pisao tekst za pesmu “Ti si moj”. album je 1980. godine izdao PGP RTB.

BETI ĐORĐEVIĆ TI SI MOJ (PGP RTB -1980)

Na singlu Mikija Jevremovića “Ja pjevam” / “Ja i moja Maja”, Bora je pisao tekst za pesmu “Ja i moja Maja”, na muziku Enca Lesića. Singl je objavio Diskoton 2. aprila 1980. godine.

MIKI JEVREMOVIĆ JA PJEVAM JA I MOJA MAJA (DISKOTON -1980)

Krajem 1980. godine, Bora se pojavljuje i na albumu Mikija Jevremovića “Za zaljubljene i za mene” kao tekstopisac (mada na albumu tako ne piše) pesme “Ti putuješ u sredu”. Album je objavio Diskoton, 30. oktobra.

MIKI JEVREMOVIĆ ZA ZALJUBLJENE I ZA MENE (DISKOTON -1980)

Početkom 1981. godine, Bora je ponovo sarađivao s grupom GENERACIJA 5. Na singlu “Spakuj se, požuri”/”Samo laži”, Bora je pisao tekst za pesmu “Spakuj se, požuri”. Taj, četvrti singl GENERACIJE 5 objavio je PGP RTB 26. marta 1981. godine.

GENERACIJA 5 SPAKUJ SE, POŽURI – SAMO LAŽI (PGP RTB -1981)

Iste godine, na albumu “Indeks 202 -1” Bora je radio muziku i tekst, a i pevao je u pesmi “Ja sam sasvim izgubio nadu”. Taj album objavio je PGP RTB, 25. septembra 1981, godine.

INDEKS 202-1 (PGP RTB -1981)

Na legendarnom albumu “Paket aranžman” koji je sniman u studiju Enca Lesića “Druga maca” tokom jeseni 1980. godine, Bora je pevao prateće vokale u pesmi ELEKTRIČNOG ORGAZMA “Zlatni papagaj”. Taj album je objavio Jugoton, a kasnije reizdao City Records.

PAKET ARANŽMAN (JUGOTON -1981)

Krajem te godine, Bora je pisao tekstove grupi TOK ŽIVOTA na istoimenom albumu, i to za pesme “Ja sam ustvari jaš onaj stari” i “Ko te ne zna”. Taj album objavio je PGP RTB.

TOK ŽIVOTA TOK ŽIVOTA (PGP RTB -1981)  

Na trećem singlu GENERACIJE 5 – “Umoran od svega”/”Ti samo budi dovoljno daleko”, Bora je pisao tekst za pesmu “Umoran od svega”. Taj singl objavio je PGP RTB, 17. januara 1980. godine.

ALMA SEKS BOMBA (JUGOTON -1982)

Iste godine, Bora je napisao tri teksta za album Maje Odžaklievske “Biće sve u redu”, “U meni postoji nešto” i “Mogli bi se opet držati za ruke”. Pesma “Ti si moj sledeći promašaj”, za koju je Bora radio tekst još ranije, isto je ubačena na album. Kao izdavač potpisan je PGP RTB.

MAJA ODŽAKLIEVSKA BIĆE SVE U REDU (PGP RTB -1982)

Početkom 1983. godine, na albumu “Ventilator 202 (demo top 10)”, Bora se opet pojavljuje sa Zoranom Modlijem u pesmi “Bugi-vugi za disk džokeja”. Za tu pesmu (prethodno objavljenu na albumu “Leteća diskoteka Zorana Modlija” 1977. godine), Bora je radio tekst i muziku. Album je objavio PGP RTB.

VENTILATOR 202 DEMO TOP 10 (PGP RTB -1983)

Iste godine, Bora pomaže svom kolegi iz grupe Rajku Kojiću u realizaciji njegovog solo-albuma “Ne budi me bez razloga”. Na tom albumu Bora je pevao sve pesme i napisao tekstove za tri – “Lažeš”, “I to sve iz ljubavi” i “Grešnik pod nebeskom kapom”. Album je objavio PGP RTB 11. oktobra 1983. godine.

RAJKO KOJIĆ NE BUDI ME BEZ RAZLOGA (PGP RTB -1983)

Zatim na albumu Dušana Prelevića “Na oštrici brijača” piše muziku i tekst za pesme: “Skriven u svome ćošku” i “Kiša pada u Zidanom mostu”, kao i tekst za pesmu “Balada o penzioneru”. Album objavljuje PGP RTB.

DUŠAN PRELEVIĆ NA OŠTRICI BRIJAČA (PGP RTB -1983)

Krajem 1983. godine, Bora se pojavljuje na albumu “Kafanski svirač” grupe SPOMENARI kao tekstopisac pesme “Kafanski svirač”. Taj album objavio je PGP RTB 18. avgusta.

SPOMENARI KAFANSKI SVIRAČ (PGP RTB -1983)

Krajem 1984. godine, Bora je učestvovao na albumu “Bijelo dugme” grupe BIJELO DUGME, gde je pevao i pisao tekst zajedno sa Goranom Bregovićem za pesmu “Pediculis pubis”. Taj album je objavljen u koprodukciji Diskotona i Kamarada, a kasnije ga je reizdao Music Star Production.

BIJELO DUGME BIJELO DUGME (DISKTON – KAMARAD -1984)

Iste te godine, Bora je pisao tekst za naslovnu numeru albuma “Za tebe ću početi od nule” KRVNE GRUPE iz Čačka. Taj album objavio je Diskos.

KRVNA GRUPA ZA TEBE ĆU POČETI OD NULE (DISKOS -1984)

Početkom 1985. godine, na albumu Olivera Mandića “Dođe mi da vrisnem tvoje ime” Bora je pisao tekst za pesmu “Ja sam lud”. Album je objavio zagrebački Jugoton.

OLIVER MANDIĆ DOĐE MI DA VRISNEM TVOJE IME (JUGOTON -1985)  

Na albumu Šabana Šaulića “Kafanska noć”, Bora je pisao tekst za pesmu “Prikrašću se tebi pod prozore”. Ovaj album objavio je Jugodisk, 20. maja 1985. godine.

ŠABAN ŠAULIĆ KAFANSKA NOĆ (JUGODISK -1985)

Na albumu Izvorinke Milošević “Izvorinka”, Bora je pisao tekst za pesmu “Kada te sudbina uzme na zub”, a potpisao je svoju suprugu Draganu Ivić – Gagu. Album je objavio PGP RTB 22. novembra 1985. godine.

IZVORINKA MILOŠEVIĆ IZVORINKA (PGP RTB -1985)

Na albumu Predraga Živkovića Tozovca, Bora je pisao tekst za pesmu “Vodeničareva kćer”, na muziku Predraga Živkovića, i opet potpisao suprugu Draganu Ivić – Gagu. Album je objavila Produkcija gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd 2. avgusta 1985. godine.

PREDRAG ŽIVKOVIĆ TOZOVAC (PGP RTB -1985)

Početkom 1986. godine, na albumu Zorice Marković “Otrove moj”, Bora je pisao tekst za pesmu “To više nismo mi”, na muziku Miše Markovića, i ponovo potpisao svoju suprugu Draganu Ivić – Gagu. Taj album objavio je PGP RTB, 31. januara 1986. godine.

ZORICA MARKOVIĆ OTROVE MOJ (PGP RTB -1986)

Iste godine objavljen je album “Baš čelik”, radio igra za decu iz istoimene predstave, gde Bora govori uloge najmlađeg brata i džina. Taj album objavio je PGP RTB.

BAŠ ČELIK RADIO IGRA ZA DECU (PGP RTB -1986)

Iste godine, Bora je gostovao na albumu “Seobe” grupe KERBER iz Niša. Pevao u pesmi “Čovek od meda”, a pisao je tekst za pesmu “Sa tobom ne mogu dalje”. Album je izdao PGP RTB 28. avgusta 1986. godine.

KERBER SEOBE (PGP RTB -1986)

Na albumu Srećka Jovovića “Oprostiću još jednom” Bora se pojavljuje kao tekstopisac pesme “Neka me ne zaborave devojke sa Morave” na muziku Predraga Negovanovića. Opet je potpisao svoju suprugu Draganu Ivić – Gagu. Za svoju dvadesetpetogodišnjicu, album je izdao Diskos.

SREĆKO JOVOVIĆ OPROSTIĆU JOŠ JEDNOM (DISKOS -1986)

Krajem 1986. godine, Bora je formirao grupu SIROTI MALI HRČKI, u kojoj je svirao Vidoja Božinović – Džindžer, i snimio četiri pesme za pozorišnu predstavu “Siroti mali hrčki”. Bora je pisao muziku i tekstove za pesme “Hronična dosada”, “Zašto kuče arlauče”, “Pacovi (stavite na usta hanzaplast)” i “Siroti mali hrčki”. Zajedno sa glumcima, pevao je u svim pesmama. Album je sniman decembra 1986. godine u studiju Enca Lesića “Druga maca” a objavio ga je PGP RTB 8. januara 1987. godine, samo za potrebe Ateljea 212.

SIROTI MALI HRČKI (PGP RTB -1987)

Iste 1987. godine, zajedno sa Arsenom Dedićem, Bora je napravio koncert u beogradskom Pozorištu na Terazijama. Gosti su bili Stjepan Mihaljinec, Nikola Čuturilo, Milena Dravić i Vidoja Božinović – Džindžer. Snimak sa koncerta objavljen je na bootleg izdanju “Arsen & Bora Čorba – Unplugged ’87”.

ARSEN & BORA ČORBA UNPLUGGED ‘87 (BOOTLEG -1987)  

Na albumu “Zajedno smo piškili u pesku” grupe POSLEDNJA IGRA LEPTIRA, Bora je napisao tekst za naslovnu numeru. Album je objavio PGP RTB, 8. decembra 1987. godine.

POSLEDNJA IGRA LEPTIRA ZAJEDNO SMO PIŠKILI U PESKU (PGP RTB -1987)

Pod nazivom “Bora Đorđević priča gluposti”, slovenački Helidon objavio je na audio-kaseti snimak Borine književne večeri održane u Klubu studenata tehnike u Beogradu. Kaseta je objavljena maja 1988. godine, a reizdanje na CD-u 1997. godine.

BORA ĐORĐEVIĆ PRIČA GLUPOSTI (HELIDON -1988)

Na prvom albumu grupe LEGENDE “Dođi druže”, Bora je napisao muziku i tekst za dve pesme (“Skid’o sam joj zvezde s neba” i “Pobratime pobro meni nije dobro”) i tekstove za još pet pesama: “Zašto si me ostavila”, “Mnogo toga vucaram za sobom”, “U kostima osećam promene”, “Balada o penzioneru” i “Dođi druže”. Pored toga, pevao je prateće vokale i dao naziv grupi. Album je izdao PGP RTB, 11. maja 1988. godine.

LEGENDE DOĐI DRUŽE (PGP RTB -1988)

Na albumu grupe REZERVNI TOČAK “Zvižduk sa ulice”, Bora je pisao tekstove za dve pesme – “Ko zna da li si noćas sama” i “Ko te ne zna”. Album je objavio Diskoton.

REZERVNI TOČAK ZVIŽDUK SA ULICE (DISKOTON -1988)

Na albumu DENIS & DENIS “Budi tu” radio je tekst za pesmu “Inspiracija”, na muziku Doraa Tolje. Album je objavio Jugoton.

DENIS & DENIS BUDI TU (JUGOTON -1988)

Iste godine, na albumu “Spavaćeš sam” Snežane Mišković – Viktorije pisao je tekstove za tri pesme – “Sami”, “Što si drugu ljubio” (zajedno sa Z. Stipišićem, poznatijem kao Giboni) i “Daj, ne pitaj”. Album je izdao PGP RTB, 11. maja 1988. godine.

VIKTORIJA SPAVAĆEŠ SAM (PGP RTB -1988)

Krajem godine, Bora se pojavljuje u rok-operi Vladimira Milačića “Kreatori i kreature”, gde peva Milačićevu pesmu “Datum-pečat”. Album je objavio PGP RTB.

KREATORI I KREATURE ROK OPERA (PGP RTB -1988)

Početkom 1989. godine, Bora je gostovao na albumu Arsena Dedića i Zorana Predina “Svjedoci priče”. Zajedno sa Arsenom i Zoranom pevao je u pesmi “Domovina”. Taj album objavio je Diskoton.

ARSEN DEDIĆ I ZORAN PREDIN SVJEDOCI PRIČE (DISKOTON -1989)  

Na albumu Ramba Amadeusa “Hoćemo gusle”, Bora je pevao zajedno sa Rambom u pesmi “Amerika i Engleska (biće zemlja proleterska)”. Albim je izdao PGP RTB.

RAMBO AMADEUS HOĆEMO GUSLE (PGP RTB -1989)

Iste godine, na albumu Duleta Živića “Po svom”, Bora je napisao tekst za pesmu “Viršle sa senfom”. Taj album objavila je novosadska produkcija Panonija koncert.

DULE ŽIVIĆ PO SVOM (PANONIJA KONCERT -1989)

Krajem 1989. godine, Bora je sarađivao na dva albuma Željka Bebeka “Niko više ne sanja” i “Pjevaj moj narode”. Na albumu “Niko više ne sanja” radio je tekst za pesmu “Sinoć sam pola kafane popio”, a na albumu “Pjevaj moj narode” napisao je tekst za pesmu “Gdje će ti duša”. Oba albuma objavio je zagrebački Jugoton.

ŽELJKO BEBEK NIKO VIŠE NE SANJA (JUGOTON -1989)ŽELJKO BEBEK PJEVAJ MOJ NARODE (JUGOTON -1989)

Početkom 1990. godine, Bora je gostovao na albumu Bilje Krstić “Loptom do zvezda”. Pevao je u pesmi “Napred smelo u vek novi”. Album je objavio PGP RTB.

BILJANA KRSTIĆ LOPTOM DO ZVEZDA (PGP RTB -1990)

Saradnju sa grupom KERBER Bora je nastavio 1990. godine. Na albumu “Peta strana sveta”, Bora je autor tekstova za pesme “Nažalost”, “Kod Amerikanca”, i “Nikad ponovo” (zajedno sa D. Arsenijevićem). Album je objavio PGP RTB.

KERBER PETA STRANA SVETA (PGP RTB -1990)

Iste godine, na albumu grupe ŠARMERKE “Kriješ se”, Bora je radio tekst za pesmu “Navijač”. Taj album objavio je Jugodisk.

ŠARMERKE KRIJEŠ SE (JUGODISK -1990)

Na albumu Viktorije “Ja verujem”, Bora se pojavljuje kao tekstopisac u pesmi “Samo teraj ti po svome”. Album je objavio PGP RTB, 22. decembra 1990. godine.

VIKTORIJA JA VERUJEM (PGP RTB -1990)

Početkom 1991 godine, Bora je ponovo sarađivao s grupom LEGENDE. Na albumu “Ne veruj”, radio je tekstove za pesme “Kosovi i tramvaji” i “Crni Gavro”. Album je objavio PGP RTB.

LEGENDE NE VERUJ (PGP RTB -1991)  

ste godine, na kompilaciji Dušana Prelevića “U redu, pobedio sam”, pored tri pesme objavljene na albumu “Na oštrici brijača”, Bora je radio tekst za pesmu “Mnogo toga vucaram za sobom”. Ovaj CD objavio je PGP RTB.

DUŠAN PRELEVIĆ U REDU, POBEDIO SAM (PGP RTB -1991)

Sredinom 1992. godine Bora je učestvovao na albumu “S one strane duge” gde je pisao tekst i muziku za pesmu “Decu ti neću oprostiti”. Saša Lokner je programirao matricu i svirao klavijature, Vidoja Božinović -Džindžer je svirao gitare a pesmu su otpevali Bora i Dejan Cukić u duetu. Album su objavili Zenith media studio i Marcon AG.

S ONE STRANE DUGE (ZENITH MEDIA STUDIO – MARCON AG. -1992)

Početkom 1993. godine, Bora je gostovao na prvom albumu kninske grupe MINĐUŠARI – “Armija srpska”. Pevao je i pisao tekstove za dve pesme: “E, moj druže zagrebački” i “Ljetovanje”. Album je objavljen u koprodukciji Fono roma – Jugo video.

MINĐUŠARI KNIN – ARMIJA SRPSKA (FONO ROMA – JUGO VIDEO -1993)

Iste godine, Bora je gostovao na dva albuma Vlade i Bajke. Jedan je studijski “Ja nisam ja”, gde je pevao u studijskoj verziji pesme “Beograde” (izdavač PGP RTS), a drugi je “Moj Beograd – live”, gde se nalaze i studijska i živa verzija pesme “Beograde” (izdanje Jugo-tona). Pored Bore, gostovali su: Dušan Prelević, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo i Dragan Nikolić.

VLADA & BAJKA JA NISAM JA (PGP RTS -1993)VLADA & BAJKA I SEDAM VELIČANSTVENIH MOJ BEOGRAD – LIVE (JUGO-TON -1993)

Te godine Bora je gostovao na Bajoneovom albumu “Uprkos vremenu”. Pevao je i pisao tekst za pesmu “Boli me mrak”. Album je objavio PGP RTS.

BAJONE UPRKOS VREMENU (PGP RTS -1993)

Na albumu “Košava sa Dunava” Dare Bubamare i Show benda pevao je u pesmi “Kao led, kao žar”. Album je objavio PGP RTS.

DARA BUBAMARA SHOW BAND KOŠAVA SA DUNAVA (PGP RTS -1993)

Iste godine, Bora je gostovao na albumu “Još se ništa ne zna” Baje Malog Knindže. Pevao je u pesmi “Ćuti, ćuti ujko”, za koju je tekst i muziku radio Baja. Album je objavio Super ton.

BAJA MALI KNINDŽA JOŠ SE NIŠTA NE ZNA (SUPER TON -1993)

Ubrzo posle toga, Bora je pisao muziku za pozorišnu predstavu “Tamna je noć”. Uzeo je motiv iz stare ruske pesme koju je pevao Mark Bernes i napravio prepev. Bora je napisao tekst i pevao, Vlada Barjaktarević je programirao instrumente i svirao klavijature a Vidoja Božinović – Džindžer gitare. Ovaj mini-album samo za svoje potrebe objavio je UPC Vuk Karadžić Kult.

TAMNA JE NOĆ (UPC VUK KARADŽIĆ KULT -1993)  

Krajem 1993. godine, Bora je gostovao na albumu “Tao” beogradske pevačice JAZZY BELL. Napisao je tekst za pesmu “Prokleta jerina” i pevao prateće vokale u pesmama “Prokleta jerina” i “Grad”. Album je objavio PGP RTS, 9. decembra 1993. godine.

JAZZY BELL TAO (PGP RTS -1993)

Početkom 1994. godine, na drugom albumu kninske grupe MINĐUŠARI “Idem do kraja”, Bora je napisao tekst za pesmu “Dobar dan tugo” i pevao prateće vokale u pesmama “Nema raja” i “Dobar dan tugo”. Album je objavljen u koprodukciji WIT LTD i PGP RTS.

MINĐUŠARI IDEM DO KRAJA (WIT LTD – PGP RTS -1994)

Iste godine, Bora je sarađivao na Mandinom albumu “Životinje i ljudi”. Pisao je muziku za pesme “Kuče” (zajedno sa Vladom Barjaktarevićem), “Nesrećnica”, “TV dnevnik (ali dečiji)”, “Zašto kuče arlauče” i “Tajson bluz”, a tekstove za pesme “Beli meda”, “Slonovska”, “Kuče”, “Bube”, “Uspavanka”, “Ale i bauci”, “Nesrećnica”, “Klizava”, “Indijanci” , “TV dnevnik (ali dečiji)”, “Zašto kuče arlauče” i “Tajson bluz”. Album je objavio Zam.

MANDA ŽIVOTINJE I LJUDI (ZAM -1994)

Krajem godine, na albumu “Bilja” Biljane Krstić pisao je tekst i pripevavao u pesmi “Vojno lice”. Album je objavio PGP RTS.

BILJANA KRSTIĆ BILJA (PGP RTS -1994)

Početkom 1995. godine, Bora se pojavljuje kao počasni član grupe BRAĆA SA DINARE i gostuje na njihovom albumu “Bila jednom jedna zemlja”. Zajedno sa Bajom Malim Knindžom pevao je pesme “Ja ću da pevam” i “Bila jednom jedna zemlja”. Album je objavio Super ton, januara 1995. godine.

BRAĆA SA DINARE BILA JEDNOM JEDNA ZEMLJA (SUPER TON -1995)

Na albumu MEDENOG MESECA “Da se pjesma vrati”, Bora je pisao tekstove za pesme “Ne veruj” i “Da se pjesma vrati”, zajedno sa Zoranom Đurićem. Album je objavio PGP RTS.

MEDENI MESEC DA SE PJESMA VRATI (PGP RTS -1995)

Iste godine, na albumu “4 1/2 … ja bih da pevam” grupe DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BAND, Bora se pojavljuje kao tekstopisac u pesmi “Ja bih da pevam”. Album je objavio WIT LTD.

DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BAND 4 1/2 … JA BIH DA PEVAM (WIT LTD -1995)

Te godine, Bora je nastupio na akustičarskoj večeri sa grupom SUNCOKRET u beogradskom Domu omladine. SUNCOKRET je bio u sledećoj postavi: Gorica Popović, Snežana Jandrlić, Bilja Krstić, Duda Bezuha, Bata Sokić, Vlajko Golubović i Bora. Tom prilikom, odsvirali su nekoliko pesama iz repertoara SUNCOKRETA. Pored njih, te večeri su nastupili i VLADA I BAJKA, S VREMENA NA VREME, LUTAJUĆA SRCA, SRĐAN MARJANOVIĆ i drugi. Na albumu Cece Ražnatović “Fatalna ljubav”, Bora je pisao tekst za pesmu “Šta još možeš da mi daš” na muziku O. Mandića. Album je objavljen u koprodukciji Lucky sound – PGP RTS.

CECA RAŽNATOVIĆ FATALNA LJUBAV (LUCKY SOUND – PGP RTS -1995)  

Početkom 1996. godine, Bora je gostovao na albumu “Prava stvar” grupe PS BABY FACE, gde je pevao u obradi pesme “Rock’n’roll za kućni savet”. Album je objavio ITMM.

PS BABY FACE PRAVA STVAR (ITMM -1996)

Iste godine, Bora je objavio samostalni album “Njihovi dani”. Na albumu su svirali svi članovi Riblje čorbe. Bora je sam pisao muziku i tekstove, izuzev pesama “Beograde, Beograde” (gde je muziku radio Duško Jakšić) i “Seljačine” i “Zabela” (gde je muziku radio Vicko Milatović). Album je objavila SIM Radio Bijeljina, a kasnije ga je reizdao One records.

BORA ČORBA NJIHOVI DANI (SIM RADIO BIJELJINA -1996)

Na albumu “Daleko je ljubav i mir” pevača RUN GO-a, Bora je pisao muziku i tekstove za pesme “Prijatelju dovedi svirače” i “Ljubav i mir”, a tekstove za pesme “Majstori”, “Ti me uništavaš”, “Znaj”, “Od đavola crnja” i “Zona sumraka”. Album je objavio City records.

RUN GO DALEKO JE LJUBAV I MIR (CITY RECORDS -1996)

Krajem 1996. godine, Manda je objavio album “S one strane duge” gde su reizdate pesme “Zašto kuče arlauče” i “Nesrećnica” (gde je Bora radio muziku i tekstove) i “Beli meda”, “Slonovska”, Bube” i “Uspavanka” – za koje je pisao tekstove. Album je objavljen u izdanju PGP RTS.

MANDA S ONE STRANE DUGE (PGP RTS -1996)

Godine 1997, na albumu Radio Indeksa “Nas slušaju svi, mi ne slušamo nikoga”, Bora je pevao u pesmi “Crvena ruža”, koju su izveli DON SAVONI, GARDIJENS I PRIJATELJI. Album je objavio Radio Indeks.

NAS SLUŠAJU SVI, MI NE SLUŠAMO NIKOGA (RADIO INDEKS -1997)

Početkom 1998. godine, Bora se pojavljuje na trećem albumu grupe MINĐUŠARI kao tekstopisac pesme “Mirno spavaj dušo”. Album je objavio Lazarević Produktion.

MINĐUŠARI III (LAZAREVIĆ PRODUKTION -1998)

Iste godine, Bora je gostovao na albumu “Fudbalske himne ’98”. Postava za tu priliku nazvana je RIBLJE PUŠENJE (ekipa Zabranjenog pušenja plus Bora). Bora je napisao dva teksta i pevao sa Neletom u dve pesme – “Pobednička himna” i “Gubitnička himna”. Ovaj mini-album objavljen je u izdanju Metropolis Records.

FUDBALSKE HIMNE ‘98 (METROPOLIS RECORDS -1998)

Krajem godine, na Mandinom albumu “Manda”, Bora je pisao muziku i tekst za pesmu “Školu su smislili odrasli” i tekst za pesmu “Dembelija”. Album je objavio City records.

MANDA MANDA (CITY RECORDS -1998)  

Godine 1999, na Zaninom albumu “Prijatelji”, Bora je pisao tekstove za dve pesme – “Balkanska” i “Pusti me”. Album je objavio PGP RTS.

ZANA PRIJATELJI (PGP RTS -1999)

Početkom 2000. godine, na albumu “Tamo gde počinje ljubav” Zorana Brankovića, Bora je radio tekst i pevao u pesmi “Nostalgija”. Album je objavio HI FI Centar.

ZORAN BRANKOVIĆ TAMO GDE POČINJE LJUBAV (HI FI CENTAR -2000)

Iste godine, na albumu “Okano” Zdravka Čolića, Bora je radio tekstove za pesme “Idem da odmorim” i “Mjerkam te, mjerkam” na muziku Zdravka Čolića. Album je objavila produkcija BK Sound.

ZDRAVKO ČOLIĆ OKANO (BK SOUND -2000)

Krajem godine, Bora je učestvovao na albumu “I ja sam zvezdaš”. Tu je pevao zajedno sa Delčom i Acom Seltikom u pesmi “Samo jedna je Zvezda”. Album je objavila beogradska izdavačka kuća Automatik Records.

I JA SAM ZVEZDAŠ (AUTOMATIK RECORDS -2000)

Početkom 2001. godine pojavljuje se na albumu grupe LEGENDE “Antologija” kao gost u pesmi “Točak života”. Tu je pevao zajedno sa Legendama. Album objavljuje HI FI Centar.

LEGENDE ANTOLOGIJA (HI FI CENTAR -2001)

Zatim na dečijem albumu “Deci muzičari s ljubavlju”, Bora je pričao bajku “Tri praseta”. Pored Bore, bajke su pričali: Cane, Gile, Blaža, Đule, Vasil i drugi. Album je objavio PGP RTS.

DECI MUZIČARI S LJUBAVLJU (PGP RTS -2001)

Sredinom 2001. godine, na albumu Olivera Mandića “The Best of”, Bora je pisao refren u pesmi “Ako lažem tu me seci” a Marina Tucaković strofe. Na kraju je Marina Tucaković potpisana kao kompletni tekstopisac. Album je objavio City records.

OLIVER MANDIĆ THE BEST OF (CITY RECORDS -2001)

Na mini albumu “Bora Čorba & Lavovi” (džingl za kladionicu Lavovi) radi muziku, tekst i peva. Za tu priliku Vlada Barjaktarević je programirao matricu i svirao klavijature a Vidoja Božinivić – Džindžer je odsvirao sve gitare. Taj mini album su objavili Lavovi za svoje potrebe.

BORA ČORBA & LAVOVI (LAVOVI -2001)  

Na humanitarnom projektu “Zemljo moja”, Bora je pevao u pesmi “Zemljo moja” zajedno sa ostalim izvođačima. Album je objavila produkcija Sound Records.

ZEMLJO MOJA (SOUND RECORDS -2001)

Tokom 2001. godine, Bora je radio i sa Bajom Malim Knindžom na albumu “Đe si legendo”. Zajedno sa Bajom pisao je tekst za pesmu “Kuća časti”. Album je objavila izdavačka kuća Renome.

BAJA MALI KNINDŽA ĐE SI LEGENDO (RENOME -2001)

Iste godine, Bora je pisao tekst za Batu Vujoševića, za festival u Budvi. Pesmu je aranžirao D. Abadić, muziku je radio L. Đokaj, a pesma se zove “Ljubav prošla” i nalazi se na albumu “Veče mediteranskih pjesama”.

BUDVA 2001 VEČE MEDITERANSKIH PJESAMA (CENTROSCENA -2001)

Krajem te godine objavljen je album “Kalendar” Dejana Cukića i Spori ritam benda. Na tom albumu Bora se pojavljuje kao koautor teksta i izvođač delova pesme “I Can’t Get No Satisfaction”. Album je objavio BK Sound.

DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BAND KALENDAR (BK SOUND -2001)

Bora i Riblja čorba pojavili su se kao gosti na koncertu grupe LEGENDE održanom 26. januara 2002. godine u beogradskom Sava -centru. Sa tog koncerta postoji bootleg izdanje koje se zove “Legende uživo Sava centar 2002”. Bora je sa LEGENDAMA nastupio u dve pesme – “Pobratime pobro meni nije dobro” i “Točak života”, a sa Ribljom čorbom takođe u dve pesme – “Ljubav ovde više ne stanuje” i “Pogledaj dom svoj, anđele”.

LEGENDE UŽIVO SAVA CENTAR 2002 (BOOTLEG -2002)

Iste godine, na albumu PRLJAVOG INSPEKTORA BLAŽE I KLJUNOVA “Pare ne vraćamo”, Bora se pojavljuje se kao tekstopisac u pesmi “Častan policajac”. Album je objavio ITMM.

PRLJAVI INSPEKTOR BLAŽA I KLJUNOVI PARE NE VRAĆAMO (ITMM -2002)

Na koncertu, DVD izdanju Music Star Production “Vera, nada, ljubav”, koji je održan u Sava centru 15. septembra 2002. godine, Bora je pevao sa Biljom Krstić i njenim BISTRIK BENDOM u pesmi “Od pole idat babo”.

KUĆA NA PUTU DOBROTVORNI KONCERT VERA, NADA, LJUBAV (MUSIC STAR PRODUCTION -2002)

Početkom 2003. godine, Bora je učestvovao na albumu “Vaskršnji koncert za vaskršnji manastir – sve što diše neka hvali Gospoda – aliluja”. Tu je pevao u pesmi “Ljudi likujte” sa dečijim horom Hrama Svetog Save – RASTKO I STEFAN. Album je objavio PGP RTS.

VASKRŠNJI KONCERT ZA VASKRŠNJI MANASTIR SVE ŠTO DIŠE NEKA HVALI GOSPODA ALILUJA (PGP RTS -2003)

Na albumu “Pod sjajem zvezda”, Bora se pojavljuje kao tekstopisac u pesmi “Vatra, zemlja, vazduh, voda”, koju peva Željko Savić sa simfonijskim orkestrom. Ovaj DVD objavio je Hemofarm.

POD SJAJEM ZVEZDA (HEMOFARM -2003)  

Iste godine, na albumu Zdravka Čolića “Čarolija”, Bora je – zajedno sa Bajagom – napisao tekstove za pesme “Biti il’ ne biti” i “Mnogo hvala”. Album je objavio RTV BK Telecom.

ZDRAVKO ČOLIĆ ČAROLIJA (RTV BK TELECOM -2003)

Na dečijem albumu Vicka Milatovića “Dečaci o devojčicama” Bora peva u pesmi “Ema”. Album je objavio Kanal D Production.

VICKO DEČACI O DEVOJČICAMA (KANAL D PRODUCTION -2003)

Na albumu Zorana Jankovića – Zoke Bora je pisao tekst za pesmu “Nađi ljubav i sreću” na muziku O. Bentona. Album je objavio PGP RTS.

ZORAN JANKOVIĆ ZOKA (PGP RTS -2003)

U jesen 2003. godine, sa kolegama iz lista “Bre!”, Bora je učestvovao u projektu THE BREND-a. Na prvom CD-u “Prvo pa muško”, pisao je tekstove za pesme “Odakle si krele” i “Crnogorska narodna” – u kojima i peva. Na drugom CD-u “Ja da ti pevam”, Bora je pevao, pisao muziku i tekst za pesmu “Šta da radim kad ne mogu”. Ta dva albuma objavio je PGP RTS.

THE BREND PRVO PA MUŠKO (PGP RTS -2003)THE BREND JA DA TI PEVAM (PGP RTS -2003)

Početkom 2004. godine, produkcija “Take It Or Leave It” objavila je kompilaciju grupe BALKAN, na kojoj se nalazi stvar “Novogodišnja pesma”, u kojoj je pevao Bora.

BALKAN NAJLEPŠE PESME 1982 – 2003. (TAKE IT OR LEAVE IT -2004)

Iste godine, Bora je gostovao grupi VOŽD na albumu “Raskršća”. Pisao je tekst i pevao u pesmi “Odavno nisam bio mlad”. Album je objavio PGP RTS.

VOŽD RASKRŠĆA (PGP RTS -2004)

Na dečijem albumu “Deca su naše najveće blago”, Bora je pisao tekst za pesmu “Pričali mi ljudi”, koju je, potom, i otpevao. Zajedno sa svim izvođačima pevao je i u naslovnoj pesmi. Album je objavljen u koprodukciji Dream house i SOS kanala.

DECA SU NAŠE NAJVEĆE BLAGO (DREAM HOUSE – SOS KANAL -2004)

Sredinom 2004. godine, Bora je uradio džingl za kladionicu “Lavovi”. Okupio je standarnu ekipu: Vladu Barjaktarevića, koji programira instrumente i svira klavijature, i Džindžera koji svira gitare. Džingl se zove “Lavovi u Evropi”, a objavila ga je Kladionica “Lavovi” u promotivne svrhe.

LAVOVI U EVROPI (LAVOVI -2004)

Krajem godine, DJ CRMAC objavio je album “Meksikanac”. Bora je pisao tekstove za dve pesme “Zlatna ribica” i “Kad u Bosnu komzuruck”. Album je objavio Euro Music. DJ. CRMAC MEKSIKANAC (EURO MUSIC -2004) Pored ove diskografije, Bora je radio i pozorišne predstave, što kao glumac, što kao statista. Napisao je i nekoliko knjiga. Ovo je spisak nekih evidentiranih stvari iz njegove pozorišne i književne karijere.

DJ. CRMAC MEKSIKANAC (EURO MUSIC -2004)

Krajem 2005. godine, u studiju Kornelija Kovača pored ostalih izvođača Bora učestvuje u snimanju pesme “Avalski toranj” za koju je muziku radio Kornelije Kovač a tekst Ljubivoje Ršumović. Album početkom 2006. godine objavljuje PGP RTS.

AVALSKI TORANJ (PGP RTS – 2006)

Zatim, 2006. godine pojavljuje se na albumu Familije srpskih navijača “Za naciju i reprezentaciju”. Tu peva u pesmi “Ne vređaj me brate”. Album objavljuje Familije srpskih navijača.

FAMILIJA SRPSKIH NAVIJAČA ZA NACIJU I REPREZENTACIJU (FSN – 2006)

Tokom leta 2006. godine Bora zajedno sa ostalim članovima Riblje čorbe peva i producira album “Pesme severa” koji su osmislili zvezdini navijači – delije sever. Album je sniman u studiju “Riblja Čorba” a izdali su ga navijači za svoje lične potrebe.

PESME SEVERA PESME NAVIJAČKE GRUPE “DELIJE SEVER” (DELIJE SEVER – 2006)

Sredinom 2007 godine na albumu JOE COYLE BAND -a “Champagne Life Style On Lemonade Pay” Bora gostuje u pesmi AMSTERDAM i to u dve verzije. U prvoj verziji Joe Coyle peva tekst na srpskom a u drugoj Bora peva na engleskom.Album izlazi u privatnom izdanju JOE COYLE BAND -a BL.CO. 2007 godine u Banja Luci.

JOE COYLE BAND CHAMPAGNE LIFE STYLE ON LEMONADE PAY (BL. CO. – 2007)

Iste godine, za Radijski festival 2007. Bora radi muziku i tekst za pesmu: “ Kroz trnje do zvezda” koju je odpevao Najda – pevač grupa: SMAK, GENERACIJA 5, itd…). Riblja Čorba je odsvirala tu pesmu i uradila aranžman. Ona se nalazi na albumu ’’Radijski festival 2007-Vol. 1’’ a izdavač tog albuma je ’’FERAS S, S MUZIKA’’. OrIjentacioni datum izlaska je kraj 2007 godine.

RADIJSKI FESTIVAL 07
VOL. 1 (FERAS S, S MUZIKA – 2007)

Mada je celokupan materijal snimljen 2006 – 2007 godine, album ’’Samo pokušavam da živim’’, Beogradske rokerke Olivere Dragićević – Skvo, početkom 2008. objavljuje Beogradska izdavačka kuća ’’Rock Express Records’’. Na tom albumu Bora je pisao tekst i pevao zajedno sa Oliverom u pesmi ’’ Samo pokušavam da živim ’’.

OLIVERA DRAGIĆEVIĆ – SKVO
SAMO POKUŠAVAM DA ŽIVIM (ROCK EXPRESS RECORDS – 2008)  

Pored ove diskografije, Bora je radio i pozorišne predstave, što kao glumac, što kao statista. Napisao je i nekoliko knjiga. Ovo je spisak nekih evidentiranih stvari iz njegove pozorišne i književne karijere.

POZORIŠNE PREDSTAVE

1. ISUS HRIST SUPER STAR
(Atelje 212) – Bora igra ulogu jednog od apostola, premijera 1972;

2. PURPURNO OSTRVO
(Atelje 212) – statista, Tohonga, poglavica belih Apača, premijera 1972;

3. DERVIŠ I SMRT
(Atelje 212), statista, premijera 1972;

4. BAŠ ČELIK
(pozorišna grupa Zorana Radmilovića u okviru manifestacije “Selu u pohode”),
Bora igra uloge najmlađeg brata i džina, premijera 1972;

5. TON PEJN
(Atelje 212), statista, premijera 1973;

6. CACA U METROU
(Atelje 212), statista, premijera 1973;

7. BON TON
(Atelje 212) pisao je muziku i svirao sa grupom ZAJEDNO, premijera 1974;BON TON REKLAMNI PLAKAT 1974.

8. MARATONCI TRČE POČASNI KRUG
(Zvezdara teatar), pevao song, premijera 1981;

9. SIROTI MALI HRČKI
(Podrum Ateljea 212), pisao muziku, premijera 1986;

10. JA RATUJEM SAM
(Večernja scena Radović), monodrama, premijera 1989;

11. TAMNA JE NOĆ
(Teatar 13), pisao muziku, premijera 1993;


TAMNA JE NOĆ, VIDEO KASETA (MAT -1995)

12. MOSKVA PETRUŠIN
(Atelje 212), pisao muziku, premijera 1996;

13. LUTKA SA NASLOVNE STRANE
(Teatar T – Pozorište na Terazijama), pisao muziku, premijera 1999.


LUTKA SA NASLOVNE STRANE, DVD (BOOTLEG -1999)

14. ZALJUBLJENI DEDA MRAZ
(Pozorište na Slaviji), pisao tekst, premijera 2006.

KNJIGE

RAVNODUŠAN PREMA PLAČU (1985)HEJ, SLOVENI (1987)
PRVIH DESET GODINA JE NAJTEŽE (1988))NEĆU (1989)
PSIHOPATA I LOPATA (1997)SRBI BEZ MUKE (2001)BREBUSI (2003)

VIDEO

BORA ĐORĐEVIĆ
JA RATUJEM SAM
BORA ČORBA PONOVO PRIČA GLUPOSTI (DISKOS -1989)
BORA ČORBA
BEČKI KOKTEL
(JUGODISK -1992)

FILMOVI

1. TESNA KOŽA (PISAO MUZIKU)
2. TAMNA JE NOĆ (PISAO MUZIKU)
3. DŽET-SET (animirani film) (JEDAN OD CRTANIH LIKOVA)
4. DABOGDA CRKO ROCK’N’ROLL (KAO STATISTA)
5. SEKULA SE OPET ŽENI (KAO GLUMAC)
6. LAF U SRCU (PISAO MUZIKU)
7. NIJE NEGO (NASTUPIO SA SUNCOKRETOM)
8. SOK OD ŠLJIVA (KAO GLUMAC)
9. ŠEJTANOV RATNIK (KAO GLUMAC)
10. USLOVNA SLOBODA (PISAO MUZIKU)