MIROSLAV MILATOVIĆ - VICKO

Krajem 1998. godine, na trećem albumu grupe MINĐUŠARI Vicko je napisao tekst na muziku L. Ardalića. Pesma se zove "Ako sada odeš" a izdavač CD-a bio je Lazarević - Produktion.


MINĐUŠARI
III (LAZAREVIĆ PRODUKTION -1998)

Iste godine, Vicko, zajedno sa reperom Goranom Kostićem ŠABANOTTI-jem počinje snimanje njegovog prvog albuma "Strah od pletenja". Na tom albumu Vicko se pojavljuje kao autor muzike, producent, snimatelj, pevač refrena i melodijskih deonica i muzičar koji je odsvirao sve instrumente. Album je objavio HI FI Centar 1998. godine.


ŠABANOTTI
STRAH OD PLETENJA (HI FI CENTAR -1998)

Sredinom te godine, Vicko nastupa sa Goranom na festivalu u Budvi sa pesmom "BU-2", gde je Kostić radio tekst a Vicko muziku i aranžman.


BUDVA '98
MEDITERANSKI MUZIČKI FESTIVAL (KOMUNA -1998)

Krajem 1998. godine, Vicko i Šabanotti zajedno rade pesmu za festival u Herceg Novom. Pesma se zvala "Šatro Italijan", gde je, opet, Kostić radio tekst a Vicko muziku. U Herceg Novom ŠABANOTTI je nastupao bez Vicka. Početkom 1999. godine, Vicko je svirao kraću turneju po Republici Srpskoj sa grupom Minđušari (Banja Luka, Prijedor…). Vicko je 24. jula 1999. godine svirao bas u grupi KRALJEVSKI APARTMAN kada su gostovali kao predgrupa Ribljoj čorbi. Taj snimak postoji na bootleg izdanju Kraljevskog apartmana "Uživo Novi Sad 1999".


KRALJEVSKI APARTMAN
UŽIVO NOVI SAD 1999 (BOOTLEG -1999)

Početkom 2000. godine, zajedno sa Željkom Savićem i Milićem Vukašinovićem, Vicko je gostovao na YU HEVI METAL kompilaciji "Scream until YU like it", u pesmi "Hard rocker", koju je Željko Savić radio specijalno za ovu kompilaciju. Pored toga što sva trojica pevaju, Mića je odsvirao gitare, Vicko bas, a Žejlko je programirao bubanj i odsvirao klavijature. Album se pojavio u izdanju Rock Express Records 2000. godine.


SCREAM UNTIL YU LIKE IT
(ROCK EXPRESS RECORDS -2000)

Iste godine, Vicko se pojavio kao tekstopisac pesme "Znak zveri" na albumu KRALJEVSKOG APARTMANA "Izgubljen u vremenu". Album objavljuje Rock Express Records 2000. godine.


KRALJEVSKI APARTMAN
IZGUBLJEN U VREMENU (ROCK EXPRESS RECORDS -2000)

2000. godine radio je na drugom ŠABANOTTI-jevom albumu "Pink Frojd", koji je 2001. godine izdao ITMM iz Beograda. Tu se pojavljuje kao autor, koautor, koproducent i pevač, zajedno sa Željkom Savićem.


ŠABANOTTI
PINK FROJD (ITMM -2001)

VICKO, 1, 2, 3, 4, 5


BORA, MIŠA, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba