MIROSLAV MILATOVIĆ - VICKO

Odmah po Vickovom odlasku, RATNICI (WARRIORS), bez Dragana Deletića - Delte, pojačani kanadskim gitaristom Douglasom Plattom, snimili su maksi-singl sa dve pesme na engleskom i dve na srpskom jeziku, a zatim i LP-ploču. Oba izdanja 1983. godine izbacuje PGP RTB. Zadovoljni ugovorom koji su dobili od Attic recordsa, WARRIORS - bez Vicka i Delte - odlaze u Kanadu. Godinu dana kasnije, snimili su kanadsku verziju albuma. Raspali su se 1986. godine. Iz tog perioda postoje sledeći tonski zapisi (Vicko je svirao samo na demo snimcima iz 1982. godine):

WARRIORS
DEMO TAPES '82 (BOOTLEG -1982)
WARRIORS
RATNICI WARRIORS (Mini LP, PGP RTB -1983)
WARRIORS
WARRIORS (LP, PGP RTB -1983)
WARRIORS
WARRIORS (ATTIC -1984)

Sredinom 1984. godine, Vicko je izašao iz vojske i nastavio rad sa izmenjenom postavom Riblje čorbe. Vickov solistički prvenac, album "U ritmu srca malog dobošara" pojavio se u prodaji 28. oktobra 1986. godine. Na ovom albumu Vicko je pevao, a svirali su: Miodrag Živadinović - Mićko (gitara), Dragan Deletić - Delta (gitara), Dragan Gajić - Gaja, kasnije član grupe ROZE POZE (bas), Zoran Radovanović - Baki, kasnije član grupe GENERACIJA 5 (bubnjevi), a Kornelije Bata Kovač snimio je klavijature i uradio produikciju albuma. LP je objavljen kao prvenac izdavačke kuće Komuna, u sklopu PGP RTB-a.

VICKO
U RITMU SRCA MALOG DOBOŠARA
(KOMUNA - PGP RTB -1986)
VICKO BAND
UŽIVO BEOGRAD ‘86
(BOOTLEG -1986)

Vicko je promovisao album sa desetak manjih svirki u okolini Beograda i nastupima na raznim manifestacijama (Hit Beograda 202 i dr.). Za tu priliku oformio je sviračku postavu VICKO BAND-a koju su činili: Gaja (bas), Vicko (vokal), Toma Babović (klavijature), Mićko (gitara), Baki (bubnjevi), a kasnije se priključio i Zoran Veljković - Kiza, ex-U ŠKRIPCU (gitara).


VICKO BAND, PRVA POSTAVA, 1986: Baki, Toma, Vicko, Gaja, Mićko

Posle tri meseca, Vicko je raspustio grupu zbog obaveza prema Ribljoj čorbi. Godine 1989, na albumu grupe KARIZMA pod nazivom "Vreme je za nas", zajedno sa Đorđem Davidom i Draganom Deletićem - Deltom, Vicko je pevao prateće vokale. Album je objavljen u izdanju PGP RTB-a.


KARIZMA
VREME JE ZA NAS (PGP RTB -1989)

Vickov sledeći muzički izlet zabeležen je 1990. godine, na projektu koji je nosio radni naziv DELTA PROJECT. U toj grupi su bili: Dragan Deletić - Delta (gitara), Željko Marinović, kasnije član grupe KS AND SUNSHINE BAND (vokal i klavijature), Slavko Radosavljević, kasnije član grupe INDIJANCI (bas) i Vicko (bubnjevi). Tokom 1990. godine grupa je vredno vežbala u prostorijama beogradskog Doma omladine i ubrzo napravila demo-snimke. Pošto je odsvirao bas na tim demo-snimcima, basista Slavko odlazi u DI LUNA BLUES BAND a na njegovo mesto došao je Stevan Nimčević - Steva (ex - VIKTORIJA, ANA STANIĆ, BORKO, itd).


DELTA PROJECT 1990: Željko, Delta, Vicko, Steva

Iz tog perioda postoje demo-snimci, najpre sa basistom Slavkom a onda sa basistom Stevom. Nedugo potom, Delta i Željko odlaze za Ameriku, i grupa se raspada.


DELTA PROJECT
DEMO TAPES '90 (BOOTLEG -1990)

VICKO 1, 2, 3, 4, 5


BORA, MIŠA, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba