MIROSLAV MILATOVIĆ - VICKO

Početkom 1993. godine, Vicko se priključio starom tezgaroškom bendu OLD SPICE, koji je oformio Sava Jojić. Vicko je svirao s njima uglavnom kada Čorba nije radila (u takozvanim "rupama "). Postava OLD SPICE-a 1993. godine izgledala je ovako: Sava Jojić (gitara i vokal), Slavko Radosavljević (bas) i Vicko (bubnjevi). U tom periodu su evidentirane sledeće svirke:
- Beograd (Splav Gusar - Blok 70) - 27 puta
- Beograd (Proslava kod Pece Popovića) - 1 put
- Beograd (Kafe Tačka - Dom omladine) - 1 put
- Boljevci (Restoran Green peace) - 2 puta
- Beograd (K.S.T. - Bašta) - 2 puta
- Beograd (S.K.C. - Bašta) - 1 put
- Beograd (S.K.C. - Hol) - 1 put
- Beograd (S.K.C. - Jazz club Miša Blam) - 1 put
- Pančevo (Kafe Coupe) - 2 puta
- Beograd (Club Mašinac - Mašinski Fakultet) - 1 put
- Beograd (Club Gustav Blues - Boško Buha) - 9 puta
- Valjevo (Club Central) - 1 put
- Bečej (Club Riff) - 1 put
- Beograd (TV nastup, III Kanal Uživo - Čekajući Metroa) - 1 put
- Beograd (K.S.T.) - 1 put
- Beograd (Banket Doma omladine) - 1 put
- Novi Sad (Club Atrijum) - 1 put

U periodu od 5. jula 1993. do 9. februara 1994. godine, grupa je imala 56 nastupa. Na bootlegu OLD SPICE - Uživo '94, postoje neki tonski zapisi iz tog perioda.


OLD SPICE
UŽIVO 1994 (BOOTLEG -1994)

Od februara 1994, grupi se pridružila basistkinja Olivera Dragićević - Skvo, namesto Slavka Radosavljevića.


OLD SPICE 1994: Sava, Vicko, Skvo

OLD SPICE su svirali rock'n'roll standarde: BLACK SABBATH, DEEP PURPLE, JIMI HENDRIX, itd. To su bile uglavnom klupske svirke. Sredinom 1994. godine, Riblja čorba je imala veliku turneju po bivšoj SR Jugoslaviji. Kao predgrupa, svirala je grupa BABE Žike Milenkovića. Pošto Čavke nije mogao da dođe na svirku 5. maja 1994. u Novom Sadu, Vicko ga je zamenio. Taj koncert je snimljen na bootleg izdanju BABE “Uživo, Novi Sad 1994”.


BABE
UŽIVO, NOVI SAD 1994 (BOOTLEG -1994)

Godine 1994, 19. jula, Vicko je napravio novu grupu, kojoj je dao ime INDIJANCI. Krajem godine INDIJANCI su napravili demo-snimak u Studiju Adam za svoj prvenac. Snimatelj i producent bio je Vlada Barjaktarević - koji je iste te godine postao član Riblje čorbe. Prva postava Indijanaca izgledala je ovako: Vicko (Poglavica) - vokal, Miljko Radonjić (Jež koji sedi, član grupe BLOCK OUT) - bubnjevi, Slavko Radosavljević (Orlov kljun) - bas i Goran Repinc (Pustinjski skočimiš) - gitara. Godine 1995, 16. aprila, INDIJANCI su ušli u Studio Vesa u Košutnjaku, da snime album "Indijanci". Gosti na albumu su bili: Rajko Kojić, koji je odsvirao solo u pesmi "Čuvaj svoju pticu od mene", i Igor Milatović (Vickov sin), koji je pričao u pesmi "Tra la, la". Vicko je u to vreme izjavljivao da INDIJANCI sviraju jedan novi pravac u rok-muzici koji je nazvao hevi-prc-rok, a to je hevi svirka sa erotskim Tekstovima. Izdavač albuma bio je ITMM iz Beograda. Posle nekoliko održanih svirki, basista Slavko Radosavljević napustio je bend, a na njegovo mesto došao je Zoran Miletić (Kurje oko), bivši član grupe KARIZMA.

INDIJANCI (POSTAVA 1), 1994-96: Vicko, Repa, Slavko, Miljko
INDIJANCI (POSTAVA 2), 1996-98: Miljko, Repa, Vicko, Zoki

Sa novim basistom, INDIJANCI su otišli u Suboticu, i u Studiju K23 počeli snimanje drugog albuma pod nazivom "Ne može biti veselije". Album je objavio HI FI Centar 4. juna 1997. godine. Tom prilikom održana je promocija u SKC.-u, gde su INDIJANCI - zajedno sa KRALJEVSKIM APARTMANOM i INSTRUKTOROM NELETOM - promovisali album uživo. Iz tog perioda postoje sledeći tonski zapisi:

INDIJANCI
DEMO '94 (BOOTLEG -1994)
INDIJANCI
INDIJANCI (ITMM -1995)
INDIJANCI
NE MOŽE BITI VESELIJE (HI FI CENTAR -1997)
INDIJANCI
UŽIVO '97 (BOOTLEG -1997)

Godine 1996, na solo-albumu B. Đorđevića "Njihovi dani", Vicko je imao dve pesme na Borine tekstove: "Seljačine" i "Zabela" i učestvovao je u aranžmanima i pevao prateće vokale. Album je objavio SIM Radio Bijeljina, a kasnije reizdala produkcija One Records.


BORA ČORBA
NJIHOVI DANI (SIM RADIO BIJELJINA -1996)

VICKO 1, 2, 3, 4, 5


BORA, MIŠA, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba