VIDOJA BOŽINOVIĆ - DŽINDŽER

Početkom 1993. godine, Džindžer je gostovao na prvom albumu grupe BABE "Slike iz života jednog idiota". Svirao je u pesmama "Noć bez sna" i "Ruska serija". Album je objavila beogradska izdavačka kuća ITV MELOMARKET (kasnije ITMM).


BABE
SLIKE IZ ŽIVOTA JEDNOG IDIOTA (ITV MELOMARKET -1993)

Iste godine u Studiju Pink Željka Mitrovića učestvovao je u snimanju muzike za pozorišnu prestavu Kult-a TAMNA JE NOĆ. Taj mini-album objavio je UPC Vuk Karadžić Kult samo za potrebe prestave.


TAMNA JE NOĆ
(UPC VUK KARADŽIĆ KULT -1993)

Krajem godine, Džindžer je gostovao na albumu "Tao" pevačice JAZZY BELL, gde je pisao muziku za pesmu "Grad" i svirao sve gitare. Album je objavio PGP RTS 9. decembra 1993.


JAZZY BELL
TAO (PGP RTS -1993)

Sledeći Džindžerov muzički izlet zabeležen je na albumu "Idem do kraja" grupe MINĐUŠARI, 1994. godine. Svirao je gitare u pesmama "Poljubi me nežno" i "Idem do kraja". Album su objavili WIT i PGP RTS.


MINĐUŠARI
IDEM DO KRAJA (WIT - PGP RTS -1994)

Iste godine, Džindžer je gostovao na Mandinom albumu "Životinje i ljudi", gde je svirao sve gitare i radio, na Borine tekstove, muziku za dve pesme - "Slonovska" (zajedno sa Mišom Aleksićem) i "Uspavanka". Album je objavio ZAM.


MANDA
ŽIVOTINJE I LJUDI (ZAM -1994)

Krajem 1995. godine, Džindžer se pojavljuje kao gost na albumu "Lažne slike o ljubavi" grupe BABE. Taj album je sniman u studiju Vesa u Košutnjaku. Tu je Džindžer svirao gitare u devet pesama: "Lažne slike o ljubavi", Rob love (Himna radu)", Ko me tero", "Mesnica"", "Parodija života (Rolna)", "Ćuretina (Da sam znao da se igram ludom glavom)", "Luda žena", "Bluz iz Srbije" i "Neću treći svetski". Album je objavio PGP RTS.


BABE
LAŽNE SLIKE O LJUBAVI (PGP RTS -1995)

Sledeći Džindžerov muzički izlet beležimo 1996. godine, kada je gostovao na albumu Bore Đorđevića "Bora Čorba - Njihovi dani". Tu je svirao sve gitare. Izdavač albuma bio je SIM Radio Bijeljina. Kasnije, reizdala ga je produkcija ONE Records.


BORA ČORBA
NJIHOVI DANI (SIM RADIO BIJELJINA -1996)

Iste godine, Džindžer je gostovao u pesmi Saše Dragića "Sumnjam", koja je rađena za MESAM Pop Festival '96, na tekst G. Jankovića, a koju peva Snežana Jandrlić. Kao aranžer potpisan je Vlada Barjaktarević, a kao izdavač PGP RTS.


MESAM
POP FESTIVAL '96 (PGP RTS -1996)

DŽINDŽER 1, 2, 3, 4, 5,


BORA, MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba