VIDOJA BOŽINOVIĆ - DŽINDŽER

Početkom 1980. godine, formirana je ROK MAŠINA. Prva postava je izgledala ovako: Robert Nemeček - Robi (bas), Vladan Dokić (bubnjevi), Zoran Božinović (vokal i gitara) i Džindžer (gitara).


ROK MAŠINA PRVA POSTAVA 1980: Vladan, Robi, Zoran, Džindžer

Te 1980. godine, ROK MAŠINA je objavila singl za PGP RTB sa pesmama "Vatra" i "Bilo mi je bolje".


ROK MAŠINA
VATRA BILO MI JE BOLJE (PGP RTB -1980)

Početkom 1981. godine, Rok mašina je nastupila u Zagrebu na manifestaciji "Pozdrav iz Beograda". Iste te godine, u studiju MS u Beogradu snimili su album koji će izaći za Jugodisk pod nazivom "Rok mašina". Pored šest novih pesama, album će doneti i ponovo snimljene pesme "Vatra" i "Bilo mi je bolje", prethodno objavljene na singlu.


ROK MAŠINA
ROK MAŠINA (JUGODISK -1981)

Godine 1982, na mesto Vladana Dokića dolazi Boban Đorđević-Boža (bubnjevi), tako da je druga postava ROK MAŠINE izgledala ovako: Robi (bas), Boža, član GENERACIJE 5 (bubnjevi), Zoran (gitara i vokal) i Džindžer (gitara). Međutim, iste godine ROK MAŠINA se raspala. Poslednji nastup im je bio u septembru 1982. godine na BROF-u, u Hali Pionir. Godine 1983, objavljen je mini-LP "Izrod na granici", na kome se nalazi pesma "Bilo mi je bolje" sa poslednjeg koncerta, pored četiri pesme spremljene za album koji nikada nije objavljen.


ROK MAŠINA
IZROD NA GRANICI (JUGODISK -1983)

Godine 1983, Džindžer je gostovao na drugom albumu grupe BALKAN "Na brdovitom Balkanu" svirajući neke solo-deonice na električnoj gitari, i to u sledećim pesmama: "10 kg neto", "Profi men", "Ostavi trag" i "Svečanost". Album je, takođe, objavio Jugodisk.


BALKAN
NA BRDOVITOM BALKANU (JUGODISK -1983)

Posle toga Džindžer je svirao po klubovima sa jazz grupom INTERACTION sve do septembra 1984. godine, kada je postao član Riblje čorbe. Prvi njegov muzički izlet van Čorbe zabeležen je 1986. godine, kada je svirao gitare na Borinom muzičkom projektu za pozorišnu predstavu "Siroti mali hrčki". Taj album je sniman u decembru 1986. godine u studiju Enca Lesića "Druga maca" a objavio ga je PGP RTB, samo za potrebe predstave, 8. januara 1987. godine.


SIROTI MALI HRČKI (PGP RTB -1987)

Godine 1987, svirao je - zajedno sa Nikolom Čuturilom i Stjepanom Mihaljinecom - na koncertu Arsena Dedića i Bore Đorđevića u beogradskom Teatru na Terazijama. Sa tog koncerta postoji bootleg izdanje pod nazivom Arsen & Bora Čorba - Unplugged '87.


ARSEN & BORA ČORBA
UNPLUGGED '87 (BOOTLEG -1987)

U leto 1988. godine, Džindžer je svirao na koncertu u Ljubljani, Cankarjev dom, sa Arsenom Dedićem, Zoranom Predinom, Stjepanom Mihaljinecom i Borom Đorđevićem. Sledeći Džindžerov muzički izlet zabeležen je 1992. godine, a to je album "S one strane duge", gde je svirao gitare u pesmi "Decu ti neću oprostiti". Tu se, kao gost, pored Džindžera pojavljuje i Dejan Cukić, koji peva zajedno sa Borom. Taj album je objavila produkcija Zenith Media Studio i Marcon AG.


S ONE STRANE DUGE
(ZENITH MEDIA STUDIO I MARCON AG -1992)

DŽINDŽER 1, 2, 3, 4, 5,


BORA, MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba