MIROSLAV ALEKSIĆ - MIŠA

U ovom periodu Miša je 1973 godine gostovao na albumu POP MAŠINE "Kiselina" gde je odsvirao dve bas deonice i to u pesmama: "Povratak zvezdama" i "Slika iz prošlih dana". Album objavljuje PGP RTB.


POP MAŠINA
KISELINA (PGP RTB -1973)

U jesen 1975. godine, na albumu "Veče uz radio", zajedno sa Lazom Ristovskim i grupom ZAJEDNO, grupa S.O.S. je odsvirala jednu pesmu koja se zvala kao i album - "Veče uz radio". Miša i Laza su pisali muziku na Glišićev tekst, a Bora je pevao sa grupom ZAJEDNO. Pesma je snimana u Studiju 5 PGP RTB-a. Izdavač je Produkcija gramofonskih ploča Radio Televizije Beograd.


VEČE UZ RADIO
(PGP RTB -1975)

Godine 1976, grupa S.O.S. je svirala sa Srđanom Marjanovićem po mestima oko Beograda, a dva meseca su svirali (gotovo svakog dana) u dansing sali Doma omladine. Iz tog perioda postoji jedan singl Srđana Marjanovića i prijatelja. Na A strani pesma "Mala Maja" a na B strani pesma "Leptir". Na tom singlu su svirali Stiv (bubnjevi), Srđan (gitara i vokal) i Miša (bas). Objavio ga je 12. februara 1976. godine PGP RTB.


SRĐAN MARJANOVIĆ I PRJATELJI
MALA MAJA LEPTIR (PGP RTB -1976)

Ta saradnja sa Srđanom se posle godinu dana prekida a Miša dolazi na ideju da za prvi LP grupe S.O.S. koji je imao radni naziv "Prvi poziv" a koji je trebalo da izađe početkom 1977. godine, pozajmi pevača (kolegu) Boru Đorđevića. Materijal je snimljen u Studiju 5 PGP RTB-a. Album nikada nije objavljen jer se trakama izgubio svaki trag. Samo se na bootleg izdanju "S.O.S. - Anthology '73 - '76" nalazi pesma "Trag", jedina sačuvana sa tog nestalog albuma.


S.O.S.
ANTHOLOGY '73 - '76 (BOOTLEG -1978)

U leto 1977. godine, grupu su napustili Štuks i Stiv, a na njihovo mesto došli su Radislav Kojić - Rajko (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi).


S.O.S. 1977: Miša, Vicko, Rajko

Posle pola godine rada, Miša je odlučio da pojača program sa dva ženska vokala i krene u rad sa Snežanom Kepa (sestrom bubnjara SMAK-a) i Oliverom Krpan. Svirali su pod nazivom S.O.S. I SNOLI.

S.O.S. I SNOLI 1977: Snežana, Vicko, Miša, Rajko, Olivera (PLAKAT)

Iz ovog perioda grupe S.O.S. ne postoji nijedan diskografski zapis. U ovakvom sastavu grupa je imala znatan broj nastupa. Posle četiri meseca rada, Snežana i Olivera su otišle, a S.O.S. je nastavio sa radom kao trio. Zbog večitog nedostatka frontmena, grupa je neprekidno tragala za vokalom. Jedno vreme je Miša pregovarao sa Anom Merlini (ex-ZEBRA), ali pregovori nisu dali rezultata.

POSLEDNJA POSTAVA GRUPE S.O.S. 1978: Rajko, Miša, Vicko (NALEPNICA)

U ovakvom sastavu grupa je svirala sve do 15. avgusta 1978. godine, kada je, na sastanku u "Šumatovcu" napravljena nova grupa RIBLJA ČORBA. Novi bend činili su: Borisav Đorđević - Bora (vokal), Miroslav Aleksić - Miša (bas), Radislav Kojić - Rajko (gitara) i Miroslav Milatović - Vicko (bubnjevi). Od tog dana Miša je stalni član Riblje čorbe. Mišin prvi muzički izlet zabeležen je 1983. godine, kada je - zajedno sa Bajagom - učestvovao u pravljenju pesama za album Zdravka Čolića "Šta mi radiš". Tom prilikom uradili su dve pesme: "Afrika" i "Tvoje oči". Muziku su radili zajedno, a tekstove je pisao Bajaga.


ZDRAVKO ČOLIĆ
ŠTA MI RADIŠ (JUGOTON -1983)

MIŠA, 1, 2, 3, 4


BORA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba