NIKOLA ČUTURILO - ČUTURA

Iste godine, Čutura sa B. Đorđevićem piše songove za Indexovo Pozorište 202, i pojavljuje se na albumu PEDJE D'BOY-a "Laku noć ti mala", kao tekstopisac pesme "Obećo sam drugu", na muziku K. Kovača. Album je objavila TRZ Komuna, zajedno sa PGP RTB-om.


PEDJA D'BOY BEND
LAKU NOĆ TI MALA (KOMUNA - PGP RTB -1986)

Godine 1987, Čutura, Džindžer i Stjepan Mihaljinec sviraju na koncertu Arsena Dedića i Bore Đorđevića u beogradskom Teatru T. Sa tog koncerta postoji bootleg izdanje pod nazivom "Arsen & Bora Čorba - Unplugged '87".


ARSEN & BORA ČORBA
UNPLUGGED '87 (BOOTLEG -1987)

Godine 1987, 19 novembra, objavljen je album YU GRUPE "Od zlata jabuka". Čutura je napisao šest tekstova: "Pogled sa šanka", "Zvuk na vratima", "Neko mi treba", "Ulica kestena", "Ti si otrov moj" i "Slomljen od istine". Čutura je na tom albumu pevao i prateće vokale. Album je objavila ZKP RTV Ljubljana.


YU GRUPA
OD ZLATA JABUKA (ZKP RTV LJ -1987)

Nekoliko meseci kasnije, Čutura je objavio solo-ploču pod nazivom "9 lakih komada". Na tom albumu on je autor kompletnog materijala, peva i svira gitaru, a u snimanju su učestvovali: basista Bodan Arsovski (LEB I SOL), basista Žika Jelić (YU GRUPA), bubnjar Dragoljub Đuričić (LEB I SOL, KERBER), bubnjar Ivan Ranković (EKV), klavijaturista Saša Lokner (Instruktori) i gitarista Vlada Negovanović (TUNEL). Specijalni gost u pesmi "Kad je Lojpur svirao" bio je sam Mile Lojpur, legenda beogradske scene s kraja pedesetih i početka šezdesetih godina prošlog veka. Album je objavljen u izdanju ZKP RTV Ljubljana, 16. februara 1988. godine.


ČUTURA & LAKI BEND
9 LAKIH KOMADA (ZKP RTV LJ -1988)

Krajem iste godine, objavljen je album YU GRUPE pod nazivom "Ima nade". Na tom albumu, Čutura je ponovo napisao šest tekstova: "Zaboravi", "Divlja mašina", "Mornar", "Dunavom šibaju vetrovi", "Vodi me kući anđele" i "Moj stari band". Album je objavio PGP RTB 13. oktobra 1988. godine.


YU GRUPA
IMA NADE (PGP RTB -1988)

Te godine Čutura je radio muziku za pozorišnu predstavu "Najbolj nori dan" ("Najbolji ludi dan") za pozorište u Novoj Gorici. Režiser te predstave bio je Paolo Mađeli. Početkom 1989. godine, učestvovao je na snimanju albuma Dejana Cukića "Zajedno". Napisao je muziku za jednu pesmu i tekstove za sedam pesama, i još je pevao prateće vokale. Za pesmu "Bez tebe" radio je muziku, za pesme "Moja devojka" i "Pruži mi ruke" radio je tekstove sa Vasom, za pesmu "Žute cipele" radio je tekst sa Dejanom Cukićem, a za pesme "Tvoje oči", "Letnje kiše" i "Ustani", tekstove je radio sam. Album je objavio PGP RTB 27. februara 1989. godine.


DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BAND
ZAJEDNO (PGP RTB -1989)

Drugi Čuturin solo-album "Raskršće" objavljen je 20. septembra 1989. godine. Čutura je formirao svoju grupu, u kojoj su svirali gitarista Zvonimir Đukić (VAN GOGH), bubnjar Dragoljub Đuričić (LEB I SOL) i basista Dejan Grujić (RUŽ). Producent ploče je bio Saša Habić, a na snimanju su užestvovali: Laza Ristovski, Saša Lokner, Vlada Negovanović i Dejan Cukić, koji je pevao prateće vokale. Sve pesme Čutura je pisao sam, a bio je i koaranžer zajedno sa Habićem. Album je objavio PGP RTB.


ČUTURA
RASKRŠĆE (PGP RTB -1989)

Od 14, septembra 1989. godine, Čutura više nije član Riblje čorbe.


ĆUTURA 1, 2,


BORA, MIŠA, VICKO, RAJKO, BAJAGA, VLAJKO, DŽINDŽER, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba