MOMČILO BAJAGIĆ - BAJAGA

Iste godine, Bajaga je pisao tekstove za album Slađane Milošević "Neutral design". Tu je uradio tekstove za pesme "Das licht von Kairo" (Svetla Kaira), "Klovn i smrt" i "Neko je tu". Taj album, i propratni singl "Miki, Miki"/"Das licht von Kairo", objavio je Jugoton.

SLAĐANA MILOŠEVIĆ
NEUTRAL DESIGN
(JUGOTON -1983)
SLAĐANA MILOŠEVIĆ
MIKI, MIKI - DAS LICHT VON KAIRO
(JUGOTON -1983)

Na mini-albumu grupe WARRIORS - mada to nigde ne piše - Bajaga je napisao tekstove za pesme "Kad me ljubiš" i "Skini tu ploču". Album je objavio PGP RTB 5. jula 1983. godine.


WARRIORS
RATNICI (PGP RTB -1983)

Krajem 1983. godine, Bajaga je napisao tekst za naslovnu pesmu mini-albuma Rajka Kojića "Ne budi me bez razloga". Rajkov mini-album objavio je PGP RTB 11. oktobra 1983. godine.


RAJKO KOJIĆ
NE BUDI ME BEZ RAZLOGA (PGP RTB -1983)

Godine 1984, 26. januara, PGP RTB je objavio Bajagin prvi solo-album "Pozitivna geografija". Bajaga je kompletan autor svih pesama, svira gitaru i peva. Na albumu su svirali: Vlada Golubović (bubnjevi), Krle i Nele (gitare), Neša Japanac (bas) i Kornelije - Bata Kovač (klavijature). Trombon je odsvirao Kire Mitrev a Ivan Švager je svirao klarinet. Prateće vokale su pevali: Cukić, Cvele, Bora Longa, Kovač i Nele. Album je sniman u Bajaginom stanu i u Studiju 5 PGP RTB-a, novembra i decembra 1983. godine.


BAJAGA
POZITIVNA GEOGRAFIJA (PGP RTB -1984)

Iste godine, Bajaga je opet radio za Biljanu Petrović na albumu "Ne veruj muškarcima", i to u sledećim pesmama:, "Ne veruj muškarcima" (muziku i tekst), "Zasviraj mi rock'n'roll" (muzika Miša Aleksić, tekst Bajaga), "Ne daj se za novce" (muziku i tekst), "Mrzim sećanja" (muzika Miša Aleksić, tekst Bajaga) i "Vračara" (muzika i tekst - Bajaga). Album je objavio Diskos 1984. godine.


BILJANA PETROVIĆ
NE VERUJ MUŠKARCIMA (DISKOS -1984)

Iste godine producirao je prvi album beogradskog sastava BEZOBRAZNO ZELENO "1", koji je izdao PGP RTB.


BEZOBRAZNO ZELENO
1 (PGP RTB -1984)

Na albumu "Katastrofa" grupe ASKA Bajaga je pisao tekstove za pesme "Ulice mračne nisu za devojke" i "Sviraj još jednom istu pesmu". Album je objavio Diskos 1984. godine.


ASKA
KATASTROFA (DISKOS -1984)

BAJAGA 1, 2, 3


BORA, MIŠA, VICKO, RAJKO, VLAJKO, DŽINDŽER, ĆUTURA, VLADA, ILKE, NIDŽA

 

©Copyright 2007. All Rights Reserved. | Contact Us
Oficijalni Website grupe Riblja Čorba